Malatyaspor Büyük Düşünüyor

1966 yılında kurulan ve Türk futbol tarihine bir çok ilklerle adını yazdıran efsane Malatyaspor şu günlerde farklı bir heyecan yaşıyor.

Ekonomik ve idari açıdan kötü yönetimler sonucu UEFA Kupası’na katıldığı günlerden yerel amatör kümeye kadar düşen sarı kırmızılı takımda FİFA ve UEFA’nın verdiği transfer yasağı son buldu. Bir dönem sadece kendi alt yapısından oyuncu alabilecek duruma düşen Malatyaspor, 4 transfer sezonun ardından ilk kez başka takımlardan aldığı futbolcuya lisans çıkarabilecek. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan Malatyaspor kadrosuna daha önce profesyonel lig deneyimi olan bazı oyuncuları takviye ederek, Kasım ayında başlayacak 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde şampiyonluk hedefliyor. İç transferde kadrosunu büyük oranda muhafaza eden sarı kırmızılılar, dış transferde anlaştıkları Engin Bilici, Yalçın Güner, Burak Açil, Cumali Kılınç, Gökhan Öz, Akif Gümüş, Salih ve Tolga’ya transfer taksitlerini ödeyerek, yeni sezon hazırlıkları için gün sayıyor.

“Sadece amatörde şampiyonluk yetmiyor”

Kurban Bayramı’ndan sonra toplanarak antrenmanlara başlayacaklarını ifade eden Malatyaspor Teknik Direktörü Muharrem Zeyno, zorlu bir yarışın kendilerini beklediğini ifade etti.

Zeyno iyi bir takım kurmaya gayret ettiklerini belirterek, “Malatyaspor’un büyüklüğüne yakışan bir hedef doğrultusunda sayın başkanımız Bülent Bey’in girişimleri ile görevi kabul ettik. Tabi sadece amatörde şampiyonluk yetmiyor. Bir üst lig için BAL’daki takıma göre kadro yapmanız lazım. Bunun da mali bir boyutu var. Yönetim kurulumuz gerekli ödemeleri yapıyor. Bize düşen eksik birkaç mevkiye daha takviye yapıp, yeni sezon hazırlıklarına başlamamız. Liglerimiz Kasım ayında başlayacak. 6 ile 8 hafta arası bir hazırlık dönemi düşünüyoruz. Uyum sorununu aşıp, lige hazır girmek istiyoruz”

diye konuştu.

Kaynak: İHA