Beşiktaş'ta İmza Şov

Beşiktaş’ın yeni transferleri Talisca, Adriano, Fabri, Caner Erkin, Gökhan İnler, Aboubakar, Gökhan Gönül, Utku Yuvakuran ve Oğuzhan Aydoğan basına tanıtıldı.

Siyah-beyazlı kulübe transfer döneminde dahil olan 8 futbolcuya, Vodafone Arena’da Başkan Fikret Orman’ın katılımıyla imza töreni yapıldı. Fikret Orman, burada tek tek futbolcuları kendi adına tanıtırken bu futbolcuların transfer süreciyle alakalı da bilgi verdi. Futbolcular ise başkanın konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Orman, “Zor bir transfer dönemi geçirdik ve hamdolsun ki bitti. Çok yorucuydu benim açımdan da yönetici arkadaşlarımın açısında da. Hayırlı olsun Beşiktaş’a. Verimli ve önemli bir transfer dönemi geçirdik. Sezon başladı bundan sonrası futbolcu arkadaşlarımda” diye konuştu.

Aboubakar

Aboubakar transferini çok istediklerini belirten Fikret Orman, “Bu sene kiralık olarak geldi. Önümüzdeki sene içinde kulübüyle anlaşmış vaziyetteyiz. Bu sene transferini yapacaktık ama Financial Fair-Play sebebiyle bu sene kiralık oldu önümüzdeki yıl ise 4 sene imza atacağız” açıklamalarında bulundu.

Utku Yuvakuran

Siyah-beyazlı kulübün genç transferi Utku Yuvakuran için ise Başkan Orman, “Onu da çok izledik ve İstikbal’de Beşiktaş kalesini uzun dönem koruyacağına inanıyoruz. Çok isteyerek yaptığımız bir transfer” dedi.

Oğuzhan Aydoğan

Orman, Oğuzhan Aydoğan’ın da proje transferi olduğunu ifade ederek, “Çok büyük umutlarla aldığımız genç bir kardeşimiz. Önemli işler yapacaktır” dedi.

Gökhan İnler

Gökhan İnler’in Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Fikret Orman, “Leichester’a da gitmeden önce konuşmuştuk o dönemde olmadı Gökhan transferi. Çok istedi gelmeyi bende çok istiyordum. Beşiktaş taraftarının da sevdiği bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi’nde de bizim takımımız adına çok büyük katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu.

Caner Erkin

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Caner‘i de daha evvel istiyorduk. Nasip bugüneymiş. Siyah-beyaz ona da çok yakışmış. Ona da hayırlı oldu. Beşiktaş forması içerisinde görmek istiyorduk. Taraftar memnun oldu. Bu sene kiralık geldi ama satın alma opsiyonu bizde. Gelecek senede burada olacak inşallah” diye konuştu.

Atınç Nukan

Geçen sene kulübe para kazandırarak ayrılan Atınç için ise Başkan Orman, “Giderken dedim ki ‘sen geri geleceksin’ dedim. O da gönülsüz gidiyordu. 1 sene Almanya’da oynaması futboluna faydalı oldu. Bizim evladımız. Çok iyi bir Beşiktaşlı. Giderken üzüntüsünü hatırlıyorum. Şu anda yüzü gülüyor” ifadelerini kullandı.

Fabricio

Fabri’yi daha evvel takip ettiklerini belirten Orman, “Geçen sene maalesef sakatlık geçirdi yoksa çok daha evvel Beşiktaş’ın ilgi alanındaydı. Sezon başı olunca da hemen açıkladık. Çok iyi bir karakter” dedi.

Talisca

Beşiktaş’a Talisca’nın çok önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Fikret Orman, “2 sene kiraladık. Büyük bir yıldız. Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi’nde olsun, ligde olsun takıma büyük katkı sağlayacak. Kendisinden beklentimiz Benfica maçındaki performansının en iyi seviyede olması. İnşallah eski takımına karşı önemli başarı elde edecektir” diye konuştu.

"Milli takımın beklerini transfer ettik"

Fikret Orman, ezeli rakiplerinden transfer edilen Gökhan Gönül ve geçen sezon Fenerbahçe’de forma giyen ancak Inter’den kiralanan Caner ile alakalı taraftarların yorumlarına ise “Ben Gökhan ile Caner’e de aynı şeyi söyledim. Milli takımın sağ ve sol bekini transfer ettik. Biz kulübe hem karakteri hem de katkılarıyla alakalı transfer yapmayı hedefledik. Tabi taraftarların coşkusu ya da rakip taraftarların üzüntüsü olabilir. İkisi de hem karakterli hem de oyunuyla çok değerli oyuncular” ifadelerini kullandı.

Caner Erkin: “Türkiye’de böyle şeyler büyütülüyor”

Caner, Fenerbahçe taraftarlarının kendisine tepkisine ve Beşiktaş taraftarlarının ise kendisini sahiplenmesi ile alakalı gelen bir soru üzerine, “Türkiye’de böyle şeyler büyütülüyor. Avrupa’da böyle şeyler oluyor. Rakip takımlar birbirinden oyuncu alabiliyor. Ben Galatasaray’da oynadım, Fenerbahçe’de oynadım şimdi de Beşiktaş’tayım. Profesyonel oyuncularız. Oynadığımız kulüpte en iyisini yapmak zorundayız. Beşiktaş taraftarı çok sahiplendi. Bende burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bende onlara elimden geldiği kadar her şeyi vereceğime söz veriyorum” şeklinde cevap verdi.

Gökhan İnler: “Zor bir dönem geçirdim”

Küçük yaşlarda Türkiye’ye geldiği ve 3 büyüklerde antrenmanlarda denenerek geri gönderildiği hatırlatan Gökhan İnler, “Öncelikle Fenerbahçe’ye geldim. Ardından Galatasaray ve Beşiktaş. Gençtim ancak giderken çok üzüldüm. Baya bir zor dönem geçirdim o yıllar. Olmadı kısmet değilmiş. Bende başka yoldan gittim. Ancak benim kalbimde hep Beşiktaş vardı. Bunun için çok mutluyum. Başkana da çok teşekkür ediyorum. Elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Aboubakar: “En iyisini yapacağım”

Geride kalan sezonda Mario Gomez’in üstün performansı hatırlatılan Vincent Aboubakar’a, Alman golcünün bu performansının kendisinde baskı oluşturup oluşturmayacağı ve bu sezon kaç gol atacağı sorulması üzerine Kamerunlu golcü şöyle konuştu:

“Bir rakam koymuyorum. Bu bireysel bir spor değil takım sporu. Takımın hedefine götürecek bütün katkıları burada yapmaya çalışacağız. Her hangi bir baskı hissetmiyorum. Başkan çok büyük gayret gösterdi. Bundan sonra bana sadece bir görev düşüyor o da en iyisini yapmak. Üzerimde baskı yok ve ben en iyisini yapacağım.”

Atınç: “En iyisini yapacağız”

Siyah-beyazlı kulübe geri dönen Atınç Nukan ise “Burası benim ailem. Böyle hissetmeme sebep olan Beşiktaş ailesine ve başkana teşekkür ediyorum. Geri döndüğüm için mutluyum. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. En iyisini yapacağız inşallah” dedi.

Talisca: “Çok mutluyum”

Benfica’dan Beşiktaş’a 2 yıllığına kiralık olarak gelen Talisca, yeni bir sayfa açtığını belirterek, “Çok mutluyum. Beşiktaş’ta hedeflerimize bütün arkadaşlarımla birlkte ulaşacağımız adına söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Genç futbolcu Oğuzhan Aydoğan ise küçüklükten beri Beşiktaşlı olduğunu belirterek, “Hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA