Adanaspor Teknik Direktörü Jurcic Açıklaması

'Adanaspor'u sadece Süper Lig'de tutmaya gelmedim. Hedeflerim daha büyük, ben olabildiğince fazla puan kazanmaya geldim' 'Futbolda hırslı olmak ve çok çalışmaktan başka başarı yolu yok. Oyuncularımdan da aynı şeyi bekliyorum' 'Beni bu takıma çeken en büyük etkenlerden biri Kasımpaşa maçını izlemem oldu. Adanaspor'un büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyorum' '(HırvatistanTürkiye maçı) Hırvatistan şu anda daha avantajlı gözükebilir çünkü Avrupa Şampiyonası'ndan beri kadrolarını korudular'

Spor Toto Süper Lig ekibi Adanaspor'un teknik direktörü Krunoslav Jurcic, 'Adanaspor'u sadece Süper Lig'de tutmaya gelmedim. Hedeflerim daha büyük, ben olabildiğince fazla puan kazanmaya geldim.' dedi.

Turuncu-beyazlılarla 2 yıllık sözleşme imzalayan Hırvat teknik direktör Jurcic, kentteki bir otelde, kulübün basın sözcüsü Bülent Uzel ile basın toplantısı düzenledi, soruları yanıtladı.

Adanaspor'a gelmesinde emeği geçen başkan Bayram Akgül ile yöneticilere teşekkür eden Jurcic, zengin bir kültüre sahip ve büyük hedefleri olan bir kulübe geldiğini söyledi.

Jurcic, kendisinin de her zaman hedefleri olan büyük bir kulübe gelmeyi tercih ettiğini anlatarak, 'Benim hedeflerim de kulübün hedefleri gibi büyük. Biliyorum ki benim ve kulübün bu hedefleri ortak noktada buluşacak ve hep beraber başarılar elde edeceğiz.' diye konuştu.

Taraftarlardan da destek beklediğini dile getiren Jurcic, şunları kaydetti:

'Taraftarlarımızdan büyük destek bekliyoruz. Kasımpaşa maçında taraftarlarımızı izleme fırsatım da oldu. Gerçekten çok ateşliler, kulüplerine çok bağlılar ve takıma iyi destek veriyorlar. Bu, benim kulüplerde aradığım bir şey.'

- 'Hırslı olmak ve çok çalışmaktan başka başarı yolu yok'

Jurcic, yüksek seviyede futbol oynadığını, oyunculuk kariyerinde başardıklarını çalışarak ve hırsıyla elde ettiğini belirtti.

Çalışma ve hırsın önemine dikkati çeken Jurcic, 'Futbolda hırslı olmak ve çok çalışmaktan başka başarı yolu yok. Oyuncularımdan da aynı şeyi bekliyorum. Ben yüreğimden gelen her şeyi veriyorum ama ben de onlardan her gün aynı şeyi bekliyorum. Maksimumlarını vermelerini isteyeceğim. Sadece ve sadece bu şekilde başarılı olabilirler.' şeklinde konuştu.

- 'Adanaspor'u olabileceği en yüksek yere getirmek istiyorum'

Turuncu-beyazlılar ile yakalamak istediği başarıları ve hedeflerini anlatan Jurcic, şöyle konuştu:

'Adanaspor'u olabileceği en yüksek yere getirmek istiyorum. Adanaspor'un birçok yeni oyuncuya sahip olduğunu biliyorsunuz. Benim amacım bir an önce takımı dengeli hale getirmek. Ekip dengeli hale geldikten sonra önümüze daha iyi bakacağız. Hırvatistan'dan Süper Lig'i takip ediyorduk. Türkiye'den birçok takım Avrupa'da maçlara çıkıyor. Biz de bu yolla Süper Lig'i takip ediyorduk. Doğal olarak Adanaspor başkanıyla görüşmeden önce Süper Lig'i biraz araştırdım. Burada çalışan birçok arkadaşıma da sorarak bilgi elde ettim.'

Jurcic, bir gazetecinin, takımı Kasımpaşa maçında takip ettiğini ve bunun sonucunda transfer isteyip istemediğini sorması üzerine, 'Beni bu takıma çeken en büyük etkenlerden biri Kasımpaşa maçını izlemem oldu. Adanaspor'un büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyorum. Eski antrenörüm Otto Bariç, 'Bütün oyuncuları alsanız bile 2 tane daha gerekir' derdi. Antrenör için her zaman oyuncu lazım.' şeklinde yanıt verdi.

- 'Adanaspor'u sadece Süper Lig'de tutmaya gelmedim'

Önceki teknik direktör Engin İpekoğlu'nun ilk hedefinin takımı ligde tutmak olduğunun hatırlatılması ve kendisinin bu yöndeki hedefinin ne olduğunun sorulması üzerine Jurcic, 'Adanaspor'u sadece Süper Lig'de tutmaya gelmedim. Hedeflerim daha büyük, ben olabildiğince fazla puan kazanmaya geldim. Bu puanların bizi nereye götüreceğini hep beraber göreceğiz. Ben Adanaspor ile iyi futbol oynamak istiyorum. Eğer iyi futbol oynarsak sonuçlar da mantıken gelecektir.' değerlendirmesinde bulundu.

Jurcic, takımda 7 Brezilyalı oyuncu bulunmasından memnun olduğunu, Brezilyalıların futbol oynamayı sevdiğini kaydetti.

Genç oyuncuları kazanmaya önem verdiğini anlatan Jurcic, daha önce de genç oyuncularla çalışmayı sevdiğini bildirdi.

Jurcic, 'Önümüzdeki yıllarda, Adanaspor'un Avrupa kupalarına katılma hedefi olabilir mi?' şeklindeki soruyu, 'En başında da söylediğim gibi hedeflerimin sınırı yok. Şu anda en önemli şey bu takımın dengesini sağlamak. Bildiğiniz gibi 11 yeni transfer var. Onları hem kulübe hem de benim oyun anlayışıma adapte etmek lazım.' diye yanıtladı.

- Hırvatistan-Türkiye maçı

A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda Hırvatistan ile deplasmanda karşılaşacağını anımsatması ve maçı kimin kazanabileceğini tahmin etmesinin istenmesi üzerine Jurcic, şunları kaydetti:

'Keyifli bir maç olacak. Bu elemelerin ilk maçı. Böyle maçlarda sonucun ne olacağı hiçbir zaman belli olmaz. Hırvatistan şu anda daha avantajlı gözükebilir çünkü Avrupa Şampiyonası'ndan beri kadrolarını korudular. Bu demek oluyor ki Hırvatistan kadrosunda hiçbir şeyi değiştirmedi, birbirleriyle oynamaya alışmış bir takıma sahipler. Benim edindiğim bilgiye göre Türkiye kadrosunu oldukça fazla değiştirdi. Bu, bilemeyeceğimiz bir durum. Hırvatistan'da seyircisiz oynamanın bir etkisi olacağını da düşünüyorum açıkçası.'

Kaynak: AA