42. Dünya Satranç Olimpiyatı

Olimpiyatın ilk turu, Cumhurbaşkanı Aliyev'in açılış hamlesini yapmasıyla başladı Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay: 'Bir önceki olimpiyatta, erkek takımımız 21. olmuştu. Hedefimiz daha üst sıralarda yer almak.'

42. Dünya Satranç Olimpiyatı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı.

Organizasyonun ilk tur müsabakaları, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in açılış hamlesini yapmasıyla start aldı.

Bakü'deki Crystal Hall'de başlayan, 176 ülke ile 3 özel federasyonun katıldığı organizasyonda 2 binden fazla sporcu mücadele edecek.

Olimpiyatta Türkiye'yi, açık kategoride GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz, GM Barış Esen ve GM Emre Can; kadınlarda ise IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk, WIM Khayala Isgandarova ve WIM Zehra Topel olmak üzere toplam 10 satranççı temsil edecek.

- 'Hedefimiz daha üst sıralarda yer almak'

Türk sporcularla birlikte Bakü'de bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kardeş ülke Azerbaycan'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Azerbaycan'ın başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiğini ifade eden Tulay, 'Kızlarımız Galler, erkeklerimiz ise El Salvador ile oynuyor. Bugünkü maçların iyi geçeceğini düşünüyorum. Bir önceki olimpiyatta, erkek takımımız 21. olmuştu. Hedefimiz daha üst sıralarda yer almak. Sporcularımız, her türlü hazırlığı yaparak geldiler. Umarım buradan iyi derecelerle ayrılırız.' şeklinde konuştu.

Açık ve kadınlar kategorisinde 11 tur sürecek Dünya Satranç Olimpiyatı, 13 Eylül Salı günü tamamlanacak.

Kaynak: AA