Zidane, Guardiola'nın Rekorunu Yakaladı

La Liga'nın 4. haftasında deplasmanda Espanyol'u 20 yenen Real Madrid liderliğini korudu Real Madrid Teknik Direktörü Zidane, takımının ligde art arda 16. galibiyetini almasıyla daha önce Guardiola'nın Barcelona ile en uzun süre ligde galibiyet alma rekorunu egale etti

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 4. haftasında Real Madrid, deplasmanda Espanyol'u 2-0 yendi.

Hafif sakatlıkları olduğu için riske edilmeyen Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale gibi iki önemli futbolcusundan yoksun olan Real Madrid, Espanyol deplasmanından galip ayrıldı. Real Madrid'in gollerini 45+2. dakikada James Rodriguez ve 71. dakikada Karim Benzema kaydetti. Puanını 12'ye yükselten Real Madrid, liderliğini korudu.

Öte yandan, maçta öne çıkan en önemli ayrıntı ise Real Madrid'in, teknik direktörü Zinedine Zidane ile birlikte ligde geçen sezondan bu yana art arda 16. maçını kazanmasıydı.

La Liga'da Josep Guardiola'nın teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde (2010-2011 sezonu) Barcelona'nın elinde olan en uzun süre maç kazanma rekorunu egale eden Zidane'ın Real Madrid'i, 21 Eylül Çarşamba günü sahasında oynayacağı Villarreal maçını kazanması halinde bu rekorun yeni sahibi olacak.

Kaynak: AA