Uşaklı Güreşçinin Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Uşaklı güreşçi Osman Karaman Finlandiya’nın Sienajoki kentinde yapılacak Dünya Veteranlar Grokoromen Güreş Şampiyonası’nda 69 kiloda Türkiye adına güreşecek

Karaman 22-25 Eylül tarihleri arası yapılacak turnuva öncesi İstanbul Sarıyer’ deki milli takım kampında hazırlanıyor. Karaman kamptaki yoğun çalışmalarının devam ettiğini ve hedefinin altın madalya olduğunu söyledi.



Osman Karaman 26-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ da yapılan Veteranlar Grokoromen Dünya güreş Şampiyonasında 69 Kg’da Dünya 3.sü olmuştu.

13-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’nda da yarı finalde Rus rakibine yenilen Milli güreşçimiz Osman Karaman buradan 5. lik madalyasıyla ayrıldı.

Osman Karaman 1990-91 yılları arasında Uşak’ta Ticaret Meslek Lisesinde öğrenci iken Ahmet Sağlam ve Ayhan Kocabaş vesilesiyle güreşe başladı.

O dönemde yıldızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Sonraki yıllarda güreş hayatına aktif olarak devam eden Karaman 1997 yılında büyükler kategorisinde yine ülkemizi temsil etti.1998-1999 yıllarında İzmir büyükler Türkiye Şampiyonasına katıldı.

Bu müsabakaların akabinde kamp hazırlık çalışmalarındaki bir antrenman sonrası Uşak ili güreşçilerimizden Serkan Doğan’la oyun çalışması sırasında beklenmedik bir düşme sonucu sağ kolundan sakatlandı. Devamında güreş hakemliğine başladı.

Bu süreçten sonra ülkemizde yapılan uluslar arası ve Türkiye Şampiyonalarında hakemlik yaptı. 2005 yılında İzmir’de yapılan Üniversiad ( Üniversiteler arası güreş şampiyonası) Güreş Şampiyonasına davetli olarak katıldı.

Bu zaman zarfında güreş antrenmanlarını da bırakmayan Karaman, Veteranlar Grekoromen Güreş Dünya Şampiyonası hazırlıklarına başladı.

İlimiz antrenörlerinden Dünya Şampiyonu güreşçi Erkan Dündar, Ramazan ve Mustafa Hoca ve eski güreşçilerimizden Ahmet Sağlam ile birlikte bir aylık bir kamp çalışması sonrası Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ ında destekleriyle katıldığı Dünya Şampiyonasında 69 kiloda Dünya 3.sü oldu.

Halen Uşak’ta aktif olarak güreşen Karaman, güreş çalışması yapan sporculara kurallar ve teknik konularda destek veriyor ve Uşak’ta güreşin iyi bir yere gelmesi için mücadelesine devam ediyor.

Kaynak: İHA