Mahmut Uslu Açıklaması 'Kaybettiğimiz 5-6 Puan Önemli Değil, Türkiye Ligi Uzun'

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, sarı-lacivertli takımın kötü gidişinin önemli olmadığını puan farkının telafi edileceğini söyledi.

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, takımın yeni sezondaki kötü grafiği üzerine kulüp televizyonunda açıklamalarda bulundu.

Taraftarın takıma destek olması gerektiğini vurgulayan Uslu, "Takım sporu yapıyoruz. Takım sporlarında bazı dönemler birçok nedenle takım kötüye gidebilir. Önemli olan kötü dönemlerde taraftarın takıma sahip çıkması. Hayatımız boyunca takım sporunda yıllarca idarecilik yaptık, antrenörlük yaptık. Bu işleri yaşadık. Kendi deneyimlerimizle taraftarı olduğumuz, üyesi olduğumuz kulübe yardım etmeye çalışıyoruz. Takım kötü gidince taraftar üzülüyor. Biz üzülmüyor muyuz? Hepimiz üzülüyoruz, herkes üzülüyor ama takım iyi gittiği zaman da seviniyoruz. Takımı iyiye götürmemiz lazım, o zaman da kötü günde takıma sahip çıkmak gerekiyor. Bu sene Fenerbahçe kötü gidiyor bununla ilgili hemen başladılar. Daha üç hafta olmuş Türkiye Ligi’nde. Üç maçta 7 top kalemize geldi ve bunun 5’i gol oldu. Senin 6 tane topun kaleden dönecek. Bunlar tabi bütün sezonun istatistiğine yansıyamaz. Toparlanacağımıza inanıyorum" dedi.

"Yalan dolan haberler çıkıyor"

Futbolcular hakkında yalan haber çıktığını savunan Uslu, "Yalan dolan haberler çıkıyor. Konuşmalar geçiyor. Maçların dışında 24 saat Samandıra’dalar. Antrenmanların dışında bu çocuklar orada yaşıyorlar. Daha ne yapabilirler? Kapasiteleri bu kadar olabilir; aşacaklar, biz inanıyoruz. Orada 4-5 tane genç oyuncumuz var. Şu an hiç oynamayan İsmail dahil olmak üzere bütün Türk oyuncuların çok önemli yerlere, çok iyi oynayacaklarına biz inanıyoruz. Birkaç hafta sabretmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"Kaybettiğimiz 5-6 puan önemli değil, Türkiye Ligi çok uzun"

Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstatistiğine baktığınız zaman biz ligde; birinci ya da ikinci olduk. Bizim kadar birinci veya ikinci olan takım yok. Burada lütfen insanlar, Aziz Yıldırım düşmanlığını bıraksınlar. Aziz Yıldırım’ın ne kadar önemli bir insan olduğunu şu anda insanlar görüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ne kadar önemli bir kulüp olduğunu da görüyor. Geçmişte anlatılan bu terörist grupla nasıl mücadele ettiğini de görüyor. İnsanların birazcık bu tür şeyleri tolere etmesi gerekiyor. Eleştiri tabii ki olacak. Kötü oynayan oyuncuyu, takımı eleştireceksin. Ama yıpratmaya gerek yok. Biz inşallah şampiyon olacağız ben ona inanıyorum. O zaman bunları tek tek afişe edeceğiz. Yazacaklar ’afişe etti, şampiyon oldu’ diye onu da ben biliyorum. Kaybettiğimiz 5-6 puan önemli değil, Türkiye Ligi çok uzun. "

Kaynak: İHA