Galatasaray, Rizespor'u Eren Derdiyok'un golleriyle geçti

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray evinde Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti.

Galatasaray,  Rizespor'u Eren Derdiyok'un golleriyle geçti
Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 6. ve 89. dakikalarda Eren Derdiyok kaydetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 10'a yükseltirken konuk ekip Çaylur Rizespor 4 puanda kaldı.

Öte yandan Selçuk İnan, 90+3'te penaltı vuruşundan yararlanamadı. Selçuk, Galatasaray formasıyla ligde ilk kez penaltı kaçırdı. Tecrübeli orta saha daha önce kullandığı 12 penaltıyı da gole çevirmeyi başarmıştı.

SNEIJDER'İN 100. MAÇ HEYECANI

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Wesley Sneijder, Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla Süper Lig'deki 100. müsabakasına çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte 5. sezonunu geçiren Hollandalı yıldız, Çaykur Rizespor müsabakasıyla Süper Lig'de 'dalya' yapmış oldu.

Sneijder, Süper Lig'de geride kalan 99 maçında 30 gol kaydetti.

GALATASARAY'DAN RIEKERINK'E SÜRPRİZ!

Galatasaray taraftarı, takımları ile bu sezon ilk kez buluştukları Çaykur Rizespor maçında Jan Olde Riekerink'e sürpriz yaptı. Sarı-kırmızılılar, sosyal medyada taraftarlar arasında bir slogan haline gelen 'Riekerin bey diyeceksiniz' sözünü pankart yaptı. Öte yandan Riekerink için kale arkasında da 'Sana inanıyoruz ve güveniyoruz hocam' pankartı da açıldı.

Galatasaray,  Rizespor'u Eren Derdiyok'un golleriyle geçti

TARAFTARLARDAN BÜYÜK İLGİ

Türk Telekom Arenada bu sezon takımlarını ilk kez izleme fırsatı bulacak Galatasaray taraftarları, Çaykur Rizespor maçı biletlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Sarı-kırmızılı kulüp bu sezon 17 bini aşkın kombine kart satışı yaparken, Çaykur Rizespor maçı için satılan bilet sayısı da 20 bine yaklaştı.
Galatasaraylı taraftarların, yeni transferlerle güçlenen ve ligin ilk üç haftasında 7 puan toplayan takımlarını desteklemek için stadı büyük oranda doldurması bekleniyor.

KADRODA DEĞİŞİKLİK YOK

Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Çaykur Rizespor karşısında ligde son oynanan Kayserispor maçının 11'ini bozmadı.

Sarı-kırmızılı takım, Kayserispor maçında olduğu gibi yine sahaya, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'i ile çıktı. Yedeklerde ise Cenk Gönen, Hamit Altıntop, Linnes, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Josue ve Cavanda yer aldı.

Sakatlığı nedeniyle geride kalan 3 lig maçında kadroya giremeyen Luis Cavanda ise bu kez yedekler arasında yer buldu.