Futbol Açıklaması Bundesliga

Bundesliga'nın üçüncü hafta maçında Borussia Dortmund, evinde Darmstadt'ı 60 mağlup etti Milli futbolcu Emre Mor, Bundesliga'daki ilk golünü kaydetti.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) üçüncü haftasında Borussia Dortmund, milli futbolcu Emre Mor'un da gol attığı maçta evinde Darmstadt'ı 6-0 yendi.

Dortmund'daki Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibin gollerini 7. ve 78. dakikalarda Gonzalo Castro, 48. dakikada Adrian Ramos, 54. dakikada Christian Pulisic, 84. dakikada Sebastian Rode ve 88. dakikada Emre Mor kaydetti. Darmstadt'ta Peter Niemeyer 57. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bundesliga'daki ilk golünü Darmstadt'a karşı kaydeden milli futbolcu Emre Mor, müsabakaya yedek başlayıp 64. dakikada Ousmane Dembele'nin yerine oyuna dahil oldu.

- Bayern Münih kayıpsız ilerliyor

Geride kalan sezonun şampiyonu Bayern Münih, Ingolstadt'ı 3-1 mağlup ederek ligdeki üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı ve liderliğini sürdürdü.

Münih kentindeki Allianz Arena'da oynanan maçta Ingolstadt, 8. dakikada Dario Lezcano'nun golüyle 1-0 öne geçti. Bayern Münih, bu gole 12. dakikada Robert Lewandowski'yle cevap verdi ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda skoru lehine çevirmeyi başaran ev sahibi ekip, 50. dakikada Xabi Alonso ve 84. dakikada Rafinha ile golleri buldu ve müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.

Bundesliga'daki diğer maçta Eintracht Frankfurt, sahasında Türk futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın forma giydiği Bayer Leverkusen'i 2-1 mağlup etti.

Ev sahibi Eintracht Frankfurt'un gollerini 53. dakikada Alexander Meier ve 79. dakikada Marco Fabian attı. Bayer Leverkusen'in tek golü, 60. dakikada Javier Hernandez'den (Chicharito) gelirken, bu futbolcu bir de penaltı kaçırdı.

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu karşılaşmanın 57. dakikasında Julian Baumgartlinger'in yerine oyuna girerken, Ömer Toprak 90 dakika forma giydi.

Günün diğer bir karşılaşmasında, bu sezon Bundesliga'ya yükselen Leipzig, deplasmanda Hamburg'u 4-0 yenerek maç fazlasıyla ligde 2. sıraya yükseldi.

Leipzig'e farklı galibiyeti getiren golleri 66. dakikada penaltıdan Emil Forsberg, 72. ve 77. dakikalarda Timo Werner ve 90+2. dakikada Davie Selke kaydetti.

Wolfsburg ise deplasmanda Hoffenheim ile golsüz berabere kaldı. Geçen sezon Beşiktaş'ta forma giyen Mario Gomez, 90 dakika oynadı.

Kaynak: AA