Beşiktaş, En Çok Zorlandığı Deplasmanda

Spor Toto Süper Lig'de yarın Akhisar Belediyespor'a konuk olacak siyahbeyazlılar, rakibiyle deplasmanda yaptığı 4 maçta da galip gelemedi, 3 kez berabere kalıp, bir kez yenildi Beşiktaş'ın, Süper Lig tarihinde birden fazla sezonda karşılaşıp da deplasmanda galibiyet alamadığı başka bir takım bulunmuyor İki takım arasında geride kalan maçlardan 3'ünü siyahbeyazlılar, 2'sini Ege temsilcisi kazandı Taraflar arasındaki 8 karşılaşmada 32 gol atıldı, maç başına gol ortalaması 4 oldu.

Spor Toto Süper Lig'de yarın Akhisar Belediyespor'a konuk olacak Beşiktaş, lig tarihinde rakibini deplasmanda mağlup edemedi.

Siyah-beyazlılar, Süper Lig'deki 5. sezonunu geçiren Ege temsilcisiyle Manisa'da oynadığı 4 maçta da 3 puana ulaşamadı, 3 kez berabere kalıp, bir kez mağlup oldu.

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki müsabakalarda ev sahibi ekip 11, Beşiktaş ise 8 gol attı.

Geçen sezon Manisa'da yapılan maç 3-3 sonuçlanırken, Beşiktaş, 1 puanı son dakika golüyle kurtardı.

Beşiktaş'ın, Süper Lig tarihinde birden fazla sezonda karşılaşıp da deplasmanda galibiyet alamadığı başka bir takım bulunmuyor.

- Ligde 9. randevu

Beşiktaş ile Akhisar Belediyespor, Süper Lig'de yarın 9. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 8 maçtan 3'ünü siyah-beyazlılar, 2'sini Ege temsilcisi kazandı, 3 müsabaka da berabere bitti.

Beşiktaş'ın 17 golüne, Akhisar Belediyespor 15 golle yanıt verdi.

Siyah-beyazlı ekip, şampiyon olduğu geçen sezon, evinde 2-0 yenildiği rakibiyle deplasmanda 3-3 berabere kaldı ve 2 maçta toplam 5 puan yitirdi.

- Maç başına gol ortalaması 4

Beşiktaş ile Akhisar Belediyespor arasındaki maçlar genelde bol gollü geçiyor.

Taraflar arasındaki 8 karşılaşmada toplam 32 gol atıldı, maç başına gol ortalaması 4 oldu.

- Maçlar

2012-2013 sezonunda İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş, Holosko (2) ve Hilbert'in golleriyle 3-1 kazandı, AkhisarBelediyespor'un tek golünü Mustafa Aşan attı. Manisa'daki müsabakada ise ev sahibi ekip, Gekas (2), Uğur Demirok ve Emin Aladağ'ın golleriyle 4-1 galip geldi, Beşiktaş'ın tek golünü Mustafa Pektemek kaydetti.

2013-2014 sezonunda Manisa'daki müsabaka 3-3 bitti. Ege temsilcisinin gollerini Bruno (2) ve Bilal Kısa, Beşiktaş'ın gollerini ise Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Almeida attı. İstanbul'da ise siyah-beyazlılar, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek ve Hutchinson'ın golleriyle 3-0 galip geldi.

2014-2015 sezonunun ilk yarısında İstanbul'daki karşılaşmayı Beşiktaş, Cenk Tosun, Sosa ve Gökhan Töre'nin golleriyle 3-1 kazandı, Ege temsilcisinin tek golünü Bilal Kısa attı. Manisa'daki müsabaka ise Mehmet Akyüz ve Demba Ba'nın karşılıklı golleriyle 1-1 bitti.

Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul'daki karşılaşmayı Ege ekibi, Güray Vural ve Sami'nin golleriyle 2-0 kazandı. Manisa'daki maç ise Rodallega (3), Gomez, Olcay Şahan ve Cenk Tosun'un karşılıklı golleriyle 3-3 sona erdi.

Kaynak: AA