Barcelona'nın Muhteşem Üçlüsü İş Başında

Leganes: 1 Barcelona: 5 Barcelona'nın forvetteki üçlüsü Neymar, Messi ve Suarez, galibiyetin mimarı oldu Messi, La Liga'da gol attığı takım sayısını 34'e çıkardı.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 4. haftasında Barcelona, deplasmanda Leganes'i 5-1 yendi.

Tarihinde ilk defa La Liga'da mücadele eden Madrid bölgesinin takımı Leganes, ilk kez karşılaştığı Barcelona karşısında direniş gösteremedi. Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin, La Liga'nın zayıf takımlarından Leganes karşılaşmasına 5 defans oyuncusuyla başlaması dikkati çekti.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 13 dakikanın ardından hücumda ağırlığını hissettirmeye başlayan Barcelona'da gol perdesini 15. dakikada Lionel Messi açtı. Öne geçtikten sonra oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren Barcelona, 31. dakikada Luis Suarez ve 44. dakikada Neymar'ın golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya Barcelona aynı 11 ile başlarken, Leganes'te eski Trabzonsporlu Carl Medjani'nin yerine Ruben Perez oyuna dahil oldu. Luis Suarez'in ara pasında topla buluşarak ceza sahasına giren Neymar, rakibi tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, 55. dakikada skoru 4-0 yaptı.

64. dakikada gelişen Barcelona atağında, ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Rafinha, iyi bir vuruş sergileyerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı 5'e çıkardı: 0-5

80. dakikada Barcelona ceza sahasının hemen dışında, kaleyi karşıdan gören bir noktada Arda Turan'ın yaptığı faul sonrasında Leganes serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Gabriel Pires, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak skoru 5-1'e getirdi.

İlerleyen dakikalarda başka önemli pozisyon olmayınca Barcelona, deplasmanda Leganes'i 5-1 mağlup etti.

Geçen hafta sahasında Alaves'e 2-1 yenildikten sonra Leganes'i farklı mağlup eden Barcelona, ligde puanını 9'a yükseltti. La Liga'nın yeni takımı Leganes ise 4 puanda kaldı.

Bu arada, Barcelona'da galibiyetin mimarları Messi 2 gol ve 1 asist, Suarez 1 gol ve 2 asist, Neymar da 1 gol istatistiği ile oynadı.

Messi, Leganes filelerine attığı golle La Liga'da filelerini havalandırdığı takım sayısını 34'e çıkardı. Barcelona formasıyla La Liga'da 13. sezonunu geçiren Arjantinli yıldız, sadece Cadiz, Murcia, Las Palmas ve Xerez takımlarına gol atamadı.

Öte yandan, Neymar'ın Brezilya Milli Takımı'ndan dönmesinin ardından ilk 11'deki yerini kaybeden Arda Turan, hafta içinde Celtic'e karşı oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçından sonra Leganes karşısında da yedek bekledi. Milli futbolcu, 57. dakikada Ivan Rakitic'in yerine oyuna girdi.

Kaynak: AA