'Sokakta Satranç Var' Etkinliği

Ayvalık ilçesinde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Ayvalık Satranç Kulübünün ev sahipliğinde düzenlenen 'Sokakta satranç var' etkinliği vatandaşlardan ilgi gördü.

İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen etkinliğe kulübün bünyesinde bulunan 52 sporcu katıldı.

Kulüp Başkanı Nahil Filiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikle satrançseverler ve sporcuları buluşturduklarını söyledi.

Filiz, satrancın sokakta da oynanabileceğini göstermeye çalıştıklarına değinerek, şöyle devam etti:

'Böylelikle satrancı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Artık turnuva salonlarında dört duvar arasına sığmıyor, sokaklara taşıyoruz. Ayvalık Satranç Kulübü olarak gelenekselleştirdiğimiz, bazı turnuvalarla bu zeka sporunun yaygınlaşmasına çabalıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Çünkü bugün Ayvalık'ta gerçekten çok ciddi bir satranç sporcusu kitlesi oluşmuş durumda ve bu sporcuların birçoğu il genelinde düzenlenen turnuvalara da katılmakta.'

Etkinliğe katılan satranç sporcusu Ali Mert Özsoy ise bugüne kadar bir çok turnuvaya katılarak çeşitli dereceler elde ettiğini belirterek, 'Balıkesir il birinciliğinin yanı sıra bölge genelinde kendi yaş grubumda 4'üncü oldum. Bence sokakta satranç oynamak çok güzel bir şey. Ama bir gün değil, her gün olmalı bu etkinlik. Mesela Ayvalık'a bir satranç parkı yapılabilir.' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Necibe Serpil Alev ise, etkinliği ilginç bulduğunu belirterek, 'Vatandaşların ilgisini çekeceğine inanarak, bu tür organizasyonların artarak sürmesi gerektiğini savunuyorum. Çünkü bana göre, sokakta satranç, satrancın daha geniş kitlelere yayılması adına çok önemli bir adım.' diye konuştu.

Etkinlikte vatandaşlar sporcularla satranç oynadı.

Kaynak: AA