Para Tekvandoculardan 7 Madalya

Milliler, 5. Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda 3 altın ve 4 bronz madalya elde etti Milli takım, kadınlarda Avrupa şampiyonu olurken, erkeklerde üçüncü sırayı aldı

Türkiye Para Tekvando Milli Takımı, 5. Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda 3 altın, 4 de bronz olmak üzere 7 madalya kazandı.

Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Avrupa Para Tekvando Birliği (EPTU) tarafından Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen şampiyonaya 30 ülkeden 130 sporcu katıldı.

Türkiye'nin dokuz erkek, üç kadın olmak üzere 12 sporcuyla madalya kovaladığı organizasyonda erkekler K42 61 kiloda Mehmet Sami Saraç, kadınlar K44 49 kiloda Büşra Gör ve K43 +58 kiloda Şeyma Nur Emeksiz, Avrupa şampiyonu oldu.

Erkekler K44 61 kiloda Mahmut Bozteke, K44 75 kiloda Mehmet Serkan Serpici, K43 75 kiloda Osman Yalt ve K42 +75 kiloda Uğur Yıldız ise bronz madalya elde etti.

Para tekvandonun 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na dahil edilmesi ve sporun yaygınlaşması adına Avrupa kıtası dışından ülkelerin de katıldığı turnuvayı ay-yıldızlılar, 3 altın ve 4 bronz madalyayla tamamladı.

Türkiye Para Tekvando Milli Takımı, elde ettiği madalyalarla kadınlarda takım halinde Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken, erkeklerde takım halinde üçüncü sırayı aldı. Milliler, genel sıralamada ise Avrupa ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

Kaynak: AA