Mersin Büyükşehir Belediyespor'da Avrupa Heyecanı

Bu sezon FIBA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden İçel Büyükşehir Belediyespor, kurduğu yeni kadrosuyla Avrupa'da ses getirmek istiyor Başantrenör Şencan: 'FIBA Avrupa Ligi'nde grupta ilk 4'e girmeye çalışacağız. Bu bizim için çok büyük başarı olur'

MUSTAFA GÜNGÖR - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde geçen sezonun flaş takımlarından İçel Büyükşehir Belediyespor, bu sezon kurduğu yeni kadrosuyla mücadele edeceği FIBA Avrupa Ligi'nde grupta ilk 4'e girmeyi hedefliyor.

Geçen sezonki takımdan sadece Nilay Kartaltepe ile Gülşah Gümüşay'ı kadrosunda tutan İçel temsilcisi, yeni transfer ettiği Türk ve yabancı oyuncularla bu sezon mücadele edeceği 3 kulvara da sıkı hazırlanıyor.

Başantrenör Özlem Şencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon daha güçlü bir takım kurduklarını söyledi.

Takımdan beklentilerin daha yüksek olduğunu vurgulayan Şencan, 'O yüzden daha iyi ve geniş bir kadro kurmaya çalıştık. Hem FIBA Avrupa Ligi hem Türkiye ligi var. Beş yabancı oyuncu aldık. Onların yanı sıra Türk oyuncu kadrosunu da geniş tuttuk ki farklı kulvarlarda mücadele edeceğimizden iyi bir rotasyon olsun.' diye konuştu.

FIBA Avrupa Ligi'nde kuvvetli bir grupta olduklarını belirten Şencan, oyuncuların tecrübeli olmasının büyük bir avantaj olduğunu aktardı.

Özlem Şencan, tüm kulvarlarda ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

'FIBA Avrupa Ligi'nde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ve grupta ilk 4'e girmeye çalışacağız. Bu bizim için çok büyük başarı olur. Eğer ilk 4'e giremezsek, en iyi 5. olup, yolumuza Avrupa Kupası'nda devam etmek istiyoruz. FIBA Avrupa Ligi olmasa bile Avrupa Kupası'nda derece yapacağımıza inanıyorum. Türkiye ligini geçen sezon 3. bitirdik. Bu sezon da hedef ilk 5, ama olduğunca yukarıyı zorlayacağız. Geçen sezonun altına düşmek istemiyoruz. Ondan sonra da Türkiye Kupası var. Sonuç olarak 3 kulvarda yarışacağız.'

Türkiye liginde geçen sezon play-off'ta şanssız bir şekilde sakatlıklardan dolayı elendiklerini vurgulayan Özlem Şencan, bu sezon final oynayacaklarına inandıklarını ifade etti.

- 'Avrupa Ligi daha zor olacak'

Takım kaptanı Nilay Kartaltepe de yeni bir ekip olduklarını, geçen sezondan sadece kendisi ve Gülşah Gümüşay'ın takımda kaldığını anımsattı.

Bu sezon hedeflerin daha da büyüdüğünü aktaran Nilay Kartaltepe, 'FIBA Avrupa Ligi'nde oynuyoruz. Aynı zamanda bizim ligimiz de var. FIBA Avrupa Ligi'nde şampiyon ülkelerin takımları olduğu için daha zor olacak. Bütün hedefimiz Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmak. Ligimizde de geçen seneki başarının aynısın yakalayıp, final oynamak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA