A. Konyaspor - Shakhtar Donetsk Maçının Ardından

A. Konyaspor’un UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda sahasında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’e 1-0 yenildiği maçın ardından yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Şan ve futbolcular açıklamalarda bulundu.

A. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, “Bu bir puan mücadelesi ve Avrupa kupalarındaki ilk maçımız. Bugün gönül isterdi ki, halkımıza bayramın devamını yaşatalım ama olmadı. 10 dakikada güzel bir fırsat yakaladık fakat değerlendiremedik. Tabi ki, karşınızdaki takım da Shakhtar Donetsk. UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon olmuş bir takım. Ben yine de 0-0 biteceğini tahmin ediyordum. Fakat televizyondan gördüğümüz kadarıyla ofsayttan bir gol yedik. Yardımcı hakem oyuncularımızın uyarmasına rağmen bayrağını kaldırmadı. Puan veya puanlarla başlasaydık daha iyi olacaktı” şeklinde konuştu.

Yeşil beyazlı defans oyuncusu Ali Turan da, “Gönül isterdi ki, bugün puan ya da puanlarla başlayalım ama olmadı. Buraya gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 90 dakika boyunca bizi iyi desteklediler. Bugün gerçekten iyi mücadele ettik. Bu maç bizim için bir tecrübe oldu. Artık önümüzde Gençlerbirliği maçı var o maça konsantre olmak istiyoruz” dedi.

Takım kaptanı Ali Çamdalı ise, "Puanla başlamak istiyorduk aslında. Shakhtar’a karşı kaybetmek ayıp değil. 75-80 dakika iyi mücadele ettik. Uzaktan şutları vardı sadece. İleride istediğimiz şeyleri pek yapamadık. Topu ileride biraz tutabilseydik biraz daha rahatlatabilirdi bizi. Shakhtar, Barcelona ile oynayınca o zaman Shakhtar bizim gibi yaslanmış oluyor. Hakikaten çok üst düzey bir takım Shakhtar Donetsk. Bu oyundan dersler çıkaracağız. Üzgünüz en kötü 1 puanla başlamak istiyorduk. Nasip olmadı. İnşallah bunu Gent maçında telafi ederiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA