Şampiyon Pedallar Serik'te Sezonu Kapatıyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu , Serik Belediyesi ve Calypso Tour Sports iş birliği ile düzenlenen “Türkiye Şampiyonası 6.Ayak Puanlı Sezon Kapanış Yol Yarışları” 19-22 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak. Şampiyonanın teknik toplantısı Serik’in Belek Mahallesinde Türkiye’nin ilk bisiklet konseptli tesisi olan Sarp Bike Hotel de gerçekleştirilecek.

Büyük Erkek, Master Erkekler +40, Genç Erkek, Yıldız Erkek A, Yıldız Erkek B, Büyük Bayan, Yıldız ve Genç Bayan kategorilerindeki Kulüp takımları ve ferdi lisanslı sporcuların katılacağı yarışlar, 16 yıl sonra Antalyalılarla buluşacak.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, bisiklet sporunda da bölgenin söz sahibi olması için çalıştıklarını kaydederken bisiklet alt yapısına önem verdiklerini gelecekte sürprizlerinin olacağını da ifade etti.

‘‘Turizme bisiklet dopingi”

Calypso Tour Sports Koordinatörü eski bisikletçilerden ise Tolga Gündüz , “Antalya’mızı bisikletin başkenti yapmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Bisiklet Federasyonumuzun 2016 sezonu kapanış yol yarışları Türkiye Şampiyonasını kentimizde yapması bisiklete gönül verenlerce de sevinçle karşılandı. Ayrıca bisiklet sporu, turizme de doping etkisi yapmış olacak” dedi.

Kaynak: İHA