'İslam Dini Bana Çok Çekici Geliyordu'

Manisaspor'un Müslüman olan Kongolu futbolcusu Bilal: 'İslam dininin beni en çok etkileyen yönü, insanlığa çok saygılı olması. Müslümanlar genelde kötü alışkanlıkları uygulamıyor. Bu da benim çok hoşuma gidiyor' 'İslam dini bana çok çekici geliyordu. İslamın prensipleri de kafama yattı, uygulamaya başladım'

TURGAY DUYAR - Ülkesi Kongo Cumhuriyeti'nde amatör bir futbolcuyken Manisaspor'a transfer olan ve geçtiğimiz hafta Müslümanlığı seçerek Bilal adını alan Constantin Christ Olsen Bakaki, 15 yıldır Müslüman olmayı düşündüğünü, bunu Türkiye'de gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

AA muhabirine yaşadığı dönüşümü anlatan Bilal, insana gösterilen saygı ve Müslümanın kötü alışkanlıkları uygulamamasının İslam dinini seçmesinde etkili olduğunu vurguladı.

Müslümanlığın kendisini çok etkilediğini ve 15 yıldır din değiştirmeyi düşündüğünü söyleyen Bilal, şu ifadeleri kullandı:

'Öncelikle şunu söyleyeyim, İslam dininin beni en çok etkileyen yönü, insanlığa çok saygılı olması. Müslümanlar genelde kötü alışkanlıkları uygulamıyor. Bu da benim çok hoşuma gidiyor. Daha önce Kongo'da oynadığım kulüpteki kulüp başkanı da Müslümandı. Ben de 15 yıldır dinimi değiştirmeyi, Katoliklikten (Hristiyanlığın bir mezhebi) Müslümanlığa geçmeyi zaten düşünüyordum. İslam dini de bana çok çekici geliyordu. Onun için İslam dinine geçmeye karar verdim. İslamın prensipleri de kafama yattı, uygulamaya başladım.'

Eski takımı Kongo Brasilva Cablin'in başkanının ismini aldığını söyleyen Bilal, şöyle konuştu:

'Başkanımın ismi de Bilal'di. Başkanım bana oğlu gibi bakıyordu, beni çok seviyordu, ben de onu çok seviyordum. Gerçekten onun ellerinde büyüdüm. Onun için Bilal ismini aldım. Onun ismini aldığımı henüz bilmiyor. Ona sürpriz yapmak istiyorum. Çok mutluyum.'

- 'Türkiye'de bireysel olarak iyi futbolcular var'

Türkiye'ye gelmeden önce Türk futbolu hakkında biraz araştırma yaptığını aktaran Bilal, 2002 Dünya Kupası maçlarını izlediğini ve A Milli Takımı çok beğendiğini söyledi.

Bilal 'İlk defa profesyonel oluyor ve ilk defa bir Türk kulübünde oynuyorum. Türk futbolunu az çok gelmeden önce izledim, biraz bilgi aldım. Türkiye'nin Brezilya ile yaptığı maçları izledim. Orada Hasan Şaş'ı çok beğendim. Türkiye'de bireysel olarak iyi futbolcular da var. Bu da hoşuma gitti. Onun için Türkiye'yi seçtim. Buraya gelmemin bir nedeni de o.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA