Hatay Büyükşehir Belediyespor Yine İddialı

Önceki sezon son maçla ligde kalan, geçen yıl ise gösterdiği performansla Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ne adeta damga vuran Hatay Büyükşehir Belediyespor, başarısını ligde, kupada ve tarihinde ilk kez mücadele edeceği FIBA Avrupa Ligi'nde de sürdürmek istiyor Başantrenör Ekin Baş: 'Bizim yine beklentilerimiz yüksek. Ufak hedefler koymadık, ufak hedefler peşinden de koşmadık'

LALE KÖKLÜ - Önceki sezon son maçta ligde kalmasına rağmen geçen yıl Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Hatay Büyükşehir Belediyespor, bu sezon ligde, kupada ve tarihinde ilk kez mücadele edeceği FIBA Avrupa Ligi'nde adından söz ettirmek istiyor.

Hatay Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ekin Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon hazırlıkları için Samsun'un Ladik ilçesinde 18 Eylül'e kadar sürecek kampa girdiklerini söyledi.

Geçen sezon birbirinden zorlu maçlar oynadıklarını hatırlatan Baş, şöyle devam etti:

'Biz son maçta ligde kalan takımın başına gelmiştik. Hedeflerimizi büyük koyduk, buna göre transferler yapıp o program doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük. Çok ciddi bir şekilde hazırlık dönemini geçirdik ve çok iyi antrenmanlar yaptık. Zaten o antrenmanlar sonucunda ben bu başarıların geleceğini biliyordum. İlk 4 içinde olacağımızı düşünüyordum ama final oynamak nasip oldu. Bize bu başarıyı getiren en önemli etken büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş, kulüp başkanımız Serdar Güven, tüm yönetim kurulumuz ve oyuncularımız oldu. Biz bir aile olduk ve sonuç odaklı değil, genel tabloyu takip ettik. Bu da bize başarıyı getirdi.'

Ekin Baş, geçen sezon elde ettikleri başarıyla tüm spor kamuoyunun dikkatini çektiklerinin bilincinde olduklarını belirterek, bunun tesadüf olmadığını göstermek için bu sezon daha çok çalışmaları gerektiğini, maddi anlamda yüksek olmasa da akıllı bir kadro kurduklarını kaydetti.

Yeni sezonda iyi işler çıkarmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini vurgulayan Baş, şöyle konuştu:

'Bu sezon ilk kez FIBA Avrupa Ligi'nde yer alacağız. Hem kendi ligimizde başarılı olma hedefimiz var hem de kupalar var. Yani 4 ayrı kulvarlarda mücadele edeceğiz. Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, lig ve FIBA Avrupa Ligi. Takım olarak iyi hazırlanıyoruz. Bizim yine beklentilerimiz yüksek. Ufak hedefler koymadık, ufak hedefler peşinden de koşmadık. Yine biz elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz ve sezonu bitirebildiğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz.'

Ladik ilçesindeki ilk kamp dönemini tamamladıktan sonra Yunanistan ve KKTC'de turnuvalara katılacaklarını aktaran Baş, ardından da Cumhurbaşkanlığı Kupası'na yoğunlaşacaklarının altını çizdi.

Ekin Baş, yoğun geçecek sezon için tempoyu kaldırabilecek bir kadro kurmaya çalıştıklarını ve bu kapsamda yeni transferler yaptıklarını kaydederek, Nuran Tutsak, Candide Öztürk, Aristea Maglara, Dragana Stankovic, Marina Kuzina'yı transfer ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA