Boluspor Teknik Direktörü Çapa Açıklaması

'Sezon sonunda ilk 2 ya da ilk 6 içinde olacağımızdan eminim'.

TFF 1. Lig takımlarından Boluspor'ın teknik direktörü Fuat Çapa, 'Sezon sonunda ilk 2 ya da ilk 6 içinde olacağımızdan eminim.' dedi.

Çapa, kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında, yeni sezonun değerlendirmesini yaparak Boluspor'un hedefleri hakkında bilgi verdi.

Kendisinin Süper Lig'de 6 sezon görev yaptığını anımsatan Çapa, ilk defa 1. Lig'de bulunan bir takımı çalıştırdığını belirterek, 'En son 1991'de Süper Lig'de oynayan Boluspor var. Aradan çok uzun zaman geçti. Şimdiki Süper Lig'le o zamanki lig arasında çok çok fark var. İnşallah biz en kısa sürede Süper Lig'e çıkarız ve aradaki farkı çok iyi şekilde görürüz.' diye konuştu.

Açıklamasında İçel İdmanyurdu mağlubiyetine de değinen Çapa, bu maçı bir kaza olarak gördüklerini söyledi.

Çapa, zaman zaman bu tür kazalar yaşayacaklarını aktararak, 'Burada önemli olan taraftarımızın göstermiş olduğu özveri. Mağlup olan bir takımı tribüne çağırması takıma ve teknik heyete olan güvenini göstermesi çok önemli. Bu sayede biz bir sonraki maçta 'bu taraftar bize nasıl davranacak?' diye düşünmeyiz. Futbol biraz da şans oyunu, sonuç önceden belli olmaz ama mücadele ve iyi niyet her seferinde hazır olur.' şeklinde görüşlerini aktardı.

Boluspor'un yeniden kurulan bir ekip olduğuna dikkati çeken Fuat Çapa, bu nedenle lige tam anlamıyla hazırlanamadıklarını, sadece takım halinde sahada nasıl duracakları konusunda çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Yeni bir takım olmalarına rağmen sezonun ilk 2 haftasında oynadıkları Sivasspor ve Elazığspor maçlarında başarılı olduklarını belirten Çapa, 'Ama eğer ilk 6’ya oynamak istiyorsak zaman zaman oyunu bizim yönlendirmemiz gerekiyor. Biz bu karşılaşmalar öncesinde bunun hazırlığını yapamadık. Altı tane hazırlık maçı oynayabildik. Tamamen yeni bir takım kurmamız ve oyuncularımızın belirli periyotlarla gelmesi bizi engelledi. İçel İdmanyurdu maçında mağlup olduk ama kazanacağımız çok şey olacak.' ifadelerini kullandı.

Çapa, İçel İdmanyurdu mağlubiyetinin bundan sonraki karşılaşmalarda ne yapmaları gerektiğini gösterdiğini belirterek, 'Oyuncularımız bundan sonra ne yapacağımızı iyi anladı. Bundan dolayı biraz zaman ve sabır bekliyoruz. Bu sabrı ve zamanı iyi değerlendirmemiz lazım. Umarım, 31 Mayıs'ta ligler bittiğinde hedefine ulaşmış bir şekilde burada tekrar oturup sezon değerlendirmesi yaparız.' değerlendirmesinde bulundu.

Sezon başında kendilerine bir hedef koymadıklarını anımsatan ancak lige çok güzel başladıklarını anlatan Çapa, 'Lig sonunda hedefimize ulaşmış bir takım olmak istiyoruz. Bu, ilk 2 mi olur, ilk 6 mı olur, bunu zaman gösterir. Ben sezon sonunda ilk 2 ya da ilk 6 içinde olacağımızdan eminim. Çünkü oyuncularımız ve yönetimimiz gereken desteği gösteriyor. Bunu gerçekleştireceğiz.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA