Paulo Fonseca Açıklaması 'Rakibimizin Gücü İle İlgili Şüphemiz Yok'

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Atiker Konyaspor’un güçlü bir takım olduğunu bildiklerini ve ona göre hazırlandıklarını söyledi.

Shakhtar Donetsk, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda yarın Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca ve futbolcu Olexandr Kucher maç öncesi Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda açıklamalarda bulundu.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca, İstanbul takımlarıyla maç yaptıklarını ama Konyaspor’un konum itibariyle İstanbul takımlarıyla karşılaştırdığında güçlü bir takım olduğunu söyledi.

Yarınki oynayacakları maçın zorlu geçeceğini düşündüğünü ifade eden Paulo Fonseca, “Konyaspor ile ilgili gerekli bilgileri elimize aldık ve çalışmalarımızı yaptık. Güçlü bir takım olduğunu biliyoruz ve ona göre hazırlandık. Rakibimizin gücü ile ilgili şüphemiz yok. Sezonda iyi sonuçlar aldı. Bu sezonda hiçbir maçını kaybetmedi. Bunun için rakibimize gereken saygıyı göstereceğiz” dedi.

Atiker Konyasporlu yöneticilerin kendilerini havaalanında karşılamalarının sorulması üzerine Paulo Fonseca, “İlk defa böyle bir karşılama yaşadık ve çok şaşırdık. Bir rakipten böyle saygı görmek bizi onurlandırdı. Benim erkek olmama rağmen kaldığım otel odasına çiçek gönderildi ve bu da beni çok mutlu etti” diye konuştu.

"Zor bir maç bizi bekliyor"

Shakhtar Donetskli futbolcu Olexandr Kucker de, Konyaspor’un daha önce Avrupa’da mücadele etmeyen bir takım olduğunu belirterek, Konyaspor’un geçen sene maçlarını izlediklerini ve yarınki maça hazırlandıklarını kaydetti.

İstanbul takımı taraftarlarının takımlarını çok güzel desteklediklerinin hatırlatılması üzerine Kucker, birkaç yıldır Konyaspor taraftarlarının da takımlarına büyük destek verdiklerini söyleyerek, yarın ki maçta stadyumun dolu olacağını ve buna da hazır olduklarını söyledi.



Kuckeer, Konyaspor’un çok kompakt ve çift forvet oynayan bir takım olduğunu belirterek, zor bir maçın kendilerini beklediğini sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından Shakhtar Donetsk Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda 15 dakikası basına açık antrenman yaparak yarınki maç için hazırlıklarını sürdürdü.

Kaynak: İHA