Messi, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Celtic maçında yaptığı hat-trick'le Ronaldo'yu geçti ve "Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok hat-trick yapan futbolcu" ünvanının sahibi oldu.

Messi, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti
Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, 2016-2017 sezonu grup maçlarının 7'si dün oynandı. Gecenin en çarpıcı sonucunu, konuk ettiği Celtic'i 7-0 yenen Barcelona elde etti. Nou Camp'taki karşılaşmada birçok tarihi olay yaşandı.

EN ÇOK HAT-TRICK YAPAN FUTBOLCU

Barcelona, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında konuk ettiği Celtic'e gol yağdırırken, Lionel Messi bir kez daha tarihe geçti. 7-0. Katalan ekibinin 7-0 kazandığı maçta 3 gol atan Messi, Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok hat-trick yapan futbolcu oldu.

Karşılaşma öncesi Real Madridli Cristiano Ronaldo ile birlikte 5 hat-trick yapan Messi bu sayıyı 6'ya çıkararak tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Arjantinli yıldız kariyerinde ise 40.kez hat-trick yaptı. Messi ayrıca grup maçlarında 50 gole ulaşarak bu alanda da en çok gol atan oyuncu oldu. Arjantinli yıldız 12 sezon üst üste Şampiyonlar Ligi'nde gol atmayı da başardı.

NEYMAR'DAN 4 ASİST

Barcelona'nın bir diğer yıldızı Neymar geceye damgasını vuran bir diğer oyuncuydu. Maçta arkadaşlarına 4 asist yapan ve 1 gol atan Neymar, Şampiyonlar Ligi'nde bir rekoru da egale etti. Neymar en son 2012 yılında bir Şampiyonlar Ligi maçında 4 asist yapan İbrahimovic'ten sonra bu başarıyı yakalayan ikinci futbolcu oldu.

MSN GERİ DÖNDÜ


Barcelona'nın muhteşem üçlüsü Messi, Suarez ve Neymar sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. Messi 3 gol, 1 asist, Neymar 1 gol, 4 asist, Suarez ise 2 gol, 1 asistle geceye damga vurdular.

Messi'nin yaptığı 40 hat-trick:

26 La Liga
3 Kral Kupası
6 Şampiyonlar Ligi
1 Süper Kupa
4 Arjantin Milli Takımı