Manisa, Avrupa Voleybol Şampiyonası Elemelerine Ev Sahipliği Yapıyor

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde oynanacak 2017 Avrupa Voleybol Şampiyonası Elemeleri öncesi Turgutlu’da basın toplantısı düzenlendi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 15-17 Eylül 2016 tarihleri arasında oynanacak olan 2017 A Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası 2. Tur E Grubu karşılaşmaları öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Kaya Magnesia Hotel’de düzenlenen toplantıya Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşi, Turgutlu Gençlik Spor İlçe Müdürü Ufuk Özlem, A Erkek Voleybol Milli Takımı Başantrenörü Emanuele Zanini ve takım kaptanı Ulaş Kıyak katıldı.

Toplantıda konuşan TVF Başkan vekili Ekşi, tüm vatandaşların Kurban Bayramını kutladı ve tüm sporseverleri yarın başlayacak ve ücretsiz olarak izlenebilecek olan müsabakalara davet ederek, “Yarın başlayacak 2017 CEV A Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası 2’nci Raunt E Grubu karşılaşmalarının öncesi Turgutlu’da yoğun bir hareketlilik var. Turgutlu ilçesi, voleybolda ciddi bir aşama kaydetti.

Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Seramiksan Bayan Voleybol Takımı’nın bu yıl Sultanlar Ligi’nde yer alacak olması çok önemli. İnanıyoruz ki Turgutlu halkı, Manisa halkı bizi bu organizasyonda yalnız bırakmayacak, tribünleri tıklım tıklım dolduracaktır. Umuyorum ki buradan istediğimiz sonuçları alarak Hollanda’daki rövanş maçlarına avantajlı olarak gideceğiz” diye konuştu.

Ekşi’nin ardından konuşan A Erkek Voleybol Milli Takımı Başantrenörü Emanuele Zanini ise, “Müsabakalara ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Hazırlıklarımız için gereken altyapı ve koşullar bize sunuldu. Biz de çok yoğun çalıştık. Herkese teşekkürler. Hollanda da bizim gibi 4 aydır beraber çalışan bir ekip. Öteki takımlar da dahil. Beraber geçirecek bol zaman oldu. Seviye bu nedenle çok yüksek olacak. Hak edenin kazanmasını umuyoruz. Amacımız 1. Olarak finallere direkt katılmak" dedi.

"Seyirci avantajımız var"

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde oynanacak elemelerle ilgili olarak seyirci avantajlarının olduğunu söyleyen Milli Takım Kaptanı Ulaş Kıyak, “Elemelerin ülkemizde olması büyük avantaj. Uzun süredir burada çalışıyoruz, saha ve seyirci avantajımız var. İyi çalıştık, elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Burada kazanacağımız avantajı oraya taşımak istiyoruz. Seyircimizin desteğine çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kaynak: İHA