Hamzaoğlu Açıklaması 'Fenerbahçe'yi Yendik, Rahat Oturuyoruz Ama…'

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kulüpte yapılan bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, “Bugün Fenerbahçe’yi yendik, hepimiz rahat oturuyoruz ama yarın hiç ummadığımız bir takıma karşı da mağlup olabiliriz. Futbolun güzelliği de buradan geliyor. Önemli olan da çizgiden sapmadan yolumuza devam edebilmek” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’yi mağlup eden Bursaspor, 1 günlük iznin ardından bugün akşam saatlerinde Özlüce Tesisleri’nde toplandı. Antrenman öncesi tesislerde yönetim kurulu, yeşil-beyazlı futbolcular, kulüp personeli ve basın mensupları bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

Ali Ademoğlu: “Hamza hoca bize göre Türkiye’nin en iyi teknik direktörü”

Bayramlaşma töreninde konuşan Bursaspor 2. Başkanı Ali Ademoğlu, “11 Eylül günü bin 500 taraftar 25 bin taraftarı nasıl susturduğunu gördük. O gün Hamza hocanın bütün Fenerbahçelilere bir futbol teknik direktörünün nasıl olduğunu, futbolcuların teknik direktörün verdiği talimatları nasıl sahada uyguladığını, tüm oyuncuların 90 dakika birlikteliği görüldü.

Bu takdire şayan bir olaydır. Taraftarlarımıza armağan olsun. Hamza hocamın performansını biz her zaman biliyoruz. Bize göre Türkiye’nin en iyi teknik direktörü. Biz bunları söylerken de elimizde verilerimiz, maneviyatlarımız var. Futbolcularımızı da kutluyoruz” dedi.

Hamzaoğlu: “Biz uzun soluklu bir yol çizdik”

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ise, “Kurban Bayramının Bursa’ya, Türkiye’ye ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. Bayram öncesi güzel bir galibiyetle burada buluştuğumuz için şükürler olsun, şanslıyız da biraz. Biz yönetim kurulumuz ile birlikte yola çıkarken, bir yol haritası belirlemiştik. Hem mali açıdan kulübü düzlüğe çıkarmak, hem de kulübün yapısını beraber hareket edebilen, kendine yakın oyunculardan ve birlikte bir şey ortaya koyacak oyunculardan oluşturmaya çalıştık. Bizi anlayan, bizi bilen oyunculardan oluşturmaya çalıştık. Kamp dönemini çok iyi geçirdik. Gerçekten iyi bir takım olduk ama biz her zaman dile getirdik. Zaman zaman maçlarımızı kaybedeceğiz. Yaptığımız iş futbol. Bugün Fenerbahçe’yi yendik, hepimiz rahat oturuyoruz ama yarın hiç ummadığımız bir takıma karşı da mağlup olabiliriz. Futbolun güzelliği de buradan geliyor. Önemli olan da çizgiden sapmadan yolumuza devam edebiliyor muyuz? Mağlubiyetlerden sonra birbirimize sarılıp, ayağa kaldırıp tekrar o mücadeleye girebiliyor muyuz? Biz bunları yaparsak başarılı olabiliriz. Bugün galibiz, hepimiz iyi, herkes birbirine gülüyor ama önemli olan kaybettikten sonra ne kadar kenetlenebiliyoruz. Eğer biz o günlerde kenetlenebiliyorsak, önümüzde hiçbir şey durmaz. O yüzden biz bir proje üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz sadece maçı kurtarmak değil, biz uzun soluklu bir yol çizdik kendimize, inşallah bu yolda da Bursaspor’u geleceğe iyi bir şekilde hazırlamak istiyoruz. Bunda da başarılı olacağız. Ne mağlubiyetlerimiz ne de yaşadığımız kötü şeyler bizi bu yoldan çeviremeyecek. Bunu da hep birlikte yapacağız. Hepimizin ayrı ayrı güçleri olabilir ama oyuncularıma hep söylerim; sahaya çıktığınız zaman güçlerinizi birleştirebilirseniz hiçbir güç karşınızda duramaz. Eğer biz de Bursa’nın dinamiklerini bir araya getirebilirsek, güçlerimizi birleştirebilirsek bizim karşımızda hiçbir şey duramaz. Bizi destekleyen desteklemeyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA