American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası

Milli sporcular Marsel İlhan, Anıl Yüksel ve Altuğ Çelikbilek, ikinci tura yükseldi.

Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Kulübünün ev sahipliğini yaptığı American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'nda milli sporcular Marsel İlhan, Anıl Yüksel ve Altuğ Çelikbilek, tekler ana tabloda ikinci tura yükseldi.

TED Spor Kulübünün Tarabya'daki tesislerinde 68.'si düzenlenen turnuvada dün Muhammet Haylaz'ın ardından bugün de Marsel İlhan, Anıl Yüksel ve Altuğ Çelikbilek'in tur atlamasıyla, ATP Turu'ndaki bir organizasyonda ilk kez dört Türk sporcu birden teklerde ikinci tura çıkmayı başardı.

Günün ilk maçında sahne alan 20 yaşındaki Altuğ Çelikbilek, Slovak Filip Horansky'yi 7-5, 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup etti. Anıl Yüksel de İspanyol Jose Vidal Azorin'i 6-2 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yendi.

Milli sporcu Marsel İlhan ise turnuvanın 8 numaralı seribaşı Sırp Nikola Milojevic'i 6-7, 7-6, 6-0'lık setler sonucunda 2-1 mağlup ederek, adını ikinci tura yazdırdı.

Turnuvada Çek Michal Konecny'e 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenilen Cem İlkel ve Belçikalı Yannick Mertens'e 6-0 ve 6-0'lık setlerle 2-0 kaybeden Barkın Yalçınkale ise elendi.

Toplam 75 bin dolar para ödüllü turnuvada yarın dördü teklerde, beşi çiftlerde olmak üzere toplam 9 maç oynanacak. Anıl Yüksel, Altuğ Çelikbilek ve Muhammet Haylaz tekler ikinci tur maçları, Tuna Altuna-Cem İlkel ikilisi de çiftler açılış turu maçı için korta çıkacak.

Kaynak: AA