1. Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası Kuşadası'nda Düzenlendi

1. Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası, Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) ve Yoga Academy işbirliğinde Kuşadası’nda düzenlendi. Çiler Karataş ilk kez düzenlenen etkinlikte dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonada tüm dünyadan çok sayıda katılımcı Yoganın esneklik, güç, dayanıklılık gerektiren zarif duruşlarını müzik ve dans eşliğinde, tam bir konsantrasyonla sundu. Dünyada ilk kez düzenlenen ve 400’ü aşkın yerli yabancı izleyicinin buluştuğu şampiyona nefes kesen koreografilerden oluşan görsel bir şova dönüştü. Şampiyona’da orijinal Yoga teknikleri uygulandı. Kategori ve yaş sınırı gözetilmeksizin herkesin katılabildiği şampiyonada yarışmacılar Yoga için özel olarak tasarlanmış müzikler eşliğinde performanslarını sergiledi. Yarışmanın sonunda kazananları bronz, gümüş ve altın madalyaları UYF Başkanı Akif Manaf tarafından verildi.

UYF Başkanı Akif Manaf, şampiyonanın sonunda yaptığı açıklamada, "Yine bir ilk gerçekleşti ve Dünyada ilk kez Yoga Koreografi Şampiyonası düzenlendi" dedi.

Şampiyonanın her yıl yapılacağını, ileride Yoganın Olimpiyatlarda da yer alması için Federasyon olarak çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Karataş, "Günümüzün Yoga bir spor mu, değil mi?’ tartışmalarına da, bu Dünya Şampiyonası ile son nokta konuldu. Ayrıca Yoga evrensel bir danstır, düzenlediğimiz Yoga & Dans Festivali’nde yapılan Yogayı dans etmektir" dedi.

Kaynak: İHA