Üzülmez Açıklaması 'İki Takım İçin De Hakkaniyetli Bir Sonuç'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Aytemiz Alanyaspor maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, “Kazanamadık, kaybetmedik de bu mücadelenin karşılığına baktığımız zaman iki takım için de hakkaniyetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Aytemiz Alanyaspor maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı. Yaptığı açıklamada iki takımın da galibiyeti hak eden bir oyun ortaya koymadığını söyleyen Üzülmez, “Zor olacağını biliyorduk. Alanyaspor iyi takım özellikle son yaptıkları transferlerle takımına fazlasıyla katı sağlayan oyuncular aldı. Bugün iyi mücadele ettiler, topun arkasına iyi geldiler. Hücumda çok etkisiz kaldık, yeterli hücum varyasyonlarında bulunamadık. Mücadele etmeye çalıştık. Kazanmamız için çok da iyi oynadığımızı düşünüyorum. Mücadele anlamında tamam ama pozisyon anlamında, hücumsal anlamda biraz daha iyileştirmemiz gereken konular var, onlara da dikkat etmek gerekiyor. Benim için her oyuncu değerlidir. Her oyuncu takımda forma giyecektir ama transferler de önemli, gelen transferlerin de takıma katkı sağlaması gerekiyor. Biz geçen seneki oyuncularla üretmeye çalışıyoruz yeni gelen arkadaşlarımız var o arkadaşlarımız da bizim oyuncularımız, bizim bünyemiz içinde katkı sağlayacaklardır ama onlardan daha fazla yararlanmam gerekiyor. Onların da yaptıkları transferin karşılığında daha fazla üretmeleri gerekiyor, takımlarını sahiplenmeleri gerekiyor, forma şansı verildiğinde saha içinde ön plana çıkmaları gerekiyor çünkü günümüz futbolunda gerçekten mücadele önemli. Baktığınızda bugün Alanyaspor maçında kora kor mücadele var. Çok fazla pozisyon var mı yok, iki takım da çok fazla pozisyon üretmedi ama sonuna kadar mücadele etmeye çalışan bir takım var. Üzgünüz kazansaydık büyük bir avantaj sağlayacaktı, 7 puan olacaktık ama kazanamadık, kaybetmedik de bu mücadelenin karşılığına baktığımız zaman iki takım için de hakkaniyetli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Maçın son dakikalarında ceza sahası içinde yerde kalan Landel’in pozisyonunu da değerlendiren Üzülmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kenardan baktığımızda penaltı gibi göründü, içeriden arkadaşlar penaltı olduğunu söyledi, bir değerlendirme içindeler. Pozisyonu tam olarak görmediğim için o konuda sağlıklı bir yorum yapmayacağım. Gençlerbirliği olarak milli takıma çok fazla oyuncu verdik. Yaklaşık 8, 9 oyuncumuz milli takıma gitti. Çok da çalışma imkanı bulamadık açıkçası. Direkt takımın içinde oynaya 8, 9 oyuncunun iki hafta boyunca antrenmanda olmaması hem taktiksel anlamda, hem düşünce anlamında, hem de fiziksel anlamda istediklerimizi çalışamadık. Bunun da etkileri olduğunu söyleyebilirim. Fiziksel anlamda yeterlilik gösteremedik saha içinde. Bazı oyuncularımız yorgundu, milli takımdan gelen oyuncularımız var. Milli takımdan gelen Landel var. Landel en verimli oyuncularımızdan biriydi ki takımın en pozitif oyun üretmeye çalışan oyuncusu. Landel bile fizik olarak geride kaldı. Milli takım arasının da bize bu maçla beraber olumsuz anlamda yansıdığını söyleyebilirim.”

Kaynak: İHA