Tire 1922'Den Dardanelspor Maçı Hakkında Açıklama

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Tire 1922, Dardanelspor maçında yaşanan saha olaylar sonrası, hukuki sürecin başlayacağını bildirdi.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele veren Tire 1922, geçtiğimiz gün Çanakkale deplasmanında Dardanelspor ile maça çıktı. Maçta pozisyonların önüne Dardanel taraftarının ve teknik ekibinin Tire 1922’ye yaptıklar saldırı geçti.

Maçın ilk dakikalarından itibaren Dardenel taraftarı Tireli oyunculara ve teknik ekibe küfür etmeye başladı.

Tribünlerden gelen ağır küfürler karşısında hakemler herhangi bir anonsa yaptırmazken, küfür ve hakaretler maçın sonuna kadar sürdü.

Maçın bitimiyle birlikte iddiaya göre Dardenelspor Yedek kulübesindeki teknik ekip Tireli teknik ekibe ve yöneticilere saldırdı. Bu arbede esnasında saha içine giren birkaç taraftar da Tire 1922 ekibine saldırdı. Tire 1922 Kulüp Başkanı Mutlu Sarayköylü, masör ve doktor da darp edildi.

Olayların ardından açıklama yapan Tire 1922 Kulüp Başkanı Mutlu Sarayköylü, bu tür hareketlerin yeşil sahalarda olmaması gerektiğini vurgulayarak, “Dardanelspor - Tire1922 maçı sonrasında Dardanelspor hocası, yardımcı hocaları ve sporcular tarafından ; takım oyuncularımız, doktorumuz ve ben darp edildik. İşin ilginç yanı ise o kadar emniyet personelinin olaya müdahale etmemesidir. Sokak kavgasına dönüşen yumrukların havada uçtuğu bu kavga bir spor müsabakasında gerçekleşti işin acı tarafı da bu. Dardanelspor yönetimi ve teknik ekibine gerekli suç duyuruları yapılacaktır. Hukuki süreci başlatacağız” dedi.

Kaynak: İHA