Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Bayram Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Rahmi Doğan, bayramların, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün egemen olduğu, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, millet olma bilincinin şekillendiği, kuvvetlendiği, insanları manevi bakımdan en üst seviyelere çıkaran özel günle olduğunu belirtti.

Bayramların en önemli özelliklerinden biri de, çeşitli vesilelerle bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olmak ve yaşanan sevinci en geniş anlamda paylaşabilmektir diyen Vali Rahmi Doğan, yayımladığı mesajında; “Bu bağlamda; tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı anlamına ve amacına uygun olarak kutlamasını diliyorum. Özellikle son dönemde ülkemizin varlığına kasteden, vatandaşlarımız arasında fitne tohumu ekmek isteyen iç ve dış güçlere karşı bayramın da bir mübarek vesile olarak görülmesini, vatandaşlarımızın omuz omuza vermesini, hep birlikte coşku içinde kutladığımız bayramı önümüzdeki güzel günlerin bir başlangıcı olarak görülmesini temenni ediyorum” dedi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, yayımladığı mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Mübarek evlatlarını bayram öncesinde kaybeden ve geçen bayram ellerini öpen evlatlarını bu bayram göremeyen şehit ailelerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Onların duyduğu acıyı tüm milletimiz içinde hissetmektedir. Aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetler, hem vatanımızın birliği-beraberliği emanetidir hem de şehit ailelerinin bizlere emanetidir. Şehit ailelerimizi bu bayramda hüzün içinde bırakan terör eylemlerine karşı devletimizin kararlı mücadelesini sürdüreceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Kars’lı hemşehrilerim olmak üzere; şehit ailelerimizin, gazilerimizin, Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Hac görevini ifa eden vatandaşlarımızın haclarının kabul olmasını temenni eder, her günümüzün bayramlar gibi olması dileğiyle, bu kutlu bayramın aziz milletimize, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

Kaynak: İHA