Fenerbahçe'den En Kötü Lig Başlangıcı

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'a 10 yenilen sarılacivertliler, 59 sezonluk lig tarihinde en kötü sezon başlangıcını yaptı Fenerbahçe'nin 24 maçlık iç saha yenilmezlik serisi, Bursaspor karşılaşmasıyla sona erdi Sarılacivertli taraftarlar, maçın son bölümünde Fenerbahçeli futbolcuları ıslıkladı Bursaspor, 12 maç aradan sonra Fenerbahçe deplasmanında galip geldi.

Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında sahasında Bursaspor'a 1-0 yenilen Fenerbahçe, 59 yıllık lig tarihinde en kötü sezon başlangıcını yaptı.

Ülker Stadı'nda yapılan maçın ilk yarısında üretken bir görüntü ortaya koyamayan Fenerbahçe, Batalla'nın 33. dakikada kafayla attığı golle geriye düştü. Mücadelenin ilk yarısı, 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda galibiyet için yüklenen sarı-lacivertli takım, skoru değiştirmeyi başaramadı ve Bursaspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ilk 3 maçta 1 beraberlik, 2 yenilgi alan Fenerbahçe, 1 puanla ligin alt sıralarında kaldı. Bursaspor ise puanını 6'ya çıkardı.

-Tarihinin en kötü başlangıcı

Fenerbahçe, 59. sezonu oynanan Süper Lig'e en kötü başlangıcını yaptı.

Ligde daha önceki sezonlarda ilk 3 hafta maçları sonucunda en az bir galibiyet alan sarı-lacivertliler, Dick Advocaat yönetiminde bu istatistiğinin gerisinde kaldı.

İlk 3 haftada Medipol Başakşehir ve Bursaspor'a 1-0'lık skorlarla yenilen Fenerbahçe, Kayserispor ile 3-3 berabere kalmıştı.

Sarı-lacivertli ekip, bu performansla 59 yıllık lig tarihinde en kötü başlangıcına imza attı.

- Kadıköy'de yenilmezlik serisi sonlandı

Fenerbahçe'nin 24 maçlık iç sahada yenilmezlik serisi, Bursaspor mağlubiyetiyle sona erdi.

Kadıköy'de son yenilgisini 2014-2015 sezonunun ikinci yarısında, 23 Şubat 2015'te yapılan ve 2-1 Akhisar Belediyespor'un üstünlüğüyle tamamlanan maçta yaşayan sarı-lacivertliler, o karşılaşmadan sonra iç sahada çıktığı 24 müsabakada mağlup olmadı.

Bu karşılaşmalarda 19 galibiyet, 5 beraberlik alan Fenerbahçe, 24 maç sonra Bursaspor'a mağlup oldu ve yenilmezlik serisini koruyamadı.

- Fenerbahçeli futbolculara ıslıklı tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertli futbolcuları ıslıkladı.

Maç içinde rakibin önde olduğu skora tepki gösteren taraftarlar, Fenerbahçeli futbolcuları protesto etti.

Karşılaşmanın son bölümünde ise top Fenerbahçeli futbolculara geldiğinde tribünlerden ıslık sesleri yükseldi.

- Bursaspor, 12 maç sonra Kadıköy'de galip geldi

Bursaspor, 12 maç sonra Fenerbahçe'yi deplasmanda mağlup etti.

Süper Lig'de Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 2009-2010 sezonunun ikinci yarısında, 3-2'lik skorla alan yeşil-beyazlı ekip, o karşılaşmadan sonra yaptığı 12 maçın 7'sini kaybederken, 5'inde de berabere kaldı.

Rakibini 1-0'lık skorla mağlup eden Bursa temsilcisi, Kadıköy'de 12 maçlık kazanamama serisini de son verdi.

- Advocaat'ın hamleleri

Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik direktörü Dick Advocaat, ikinci yarıda maçı çevirmek için hamleler yaptı.

Karşılaşmaya hücumda Lens, Volkan Şen ve Sow üçlüsüyle başlayan Advocaat, 1-0 geride oldukları sırada yedek kulübesindeki tüm hücumcuları sahaya sürdü.

Maçın 46. dakikasında Alper Potuk'un yerine Van Persie'yi oyuna alan Advocaat, 74. dakikada Lens-Stoch değişikliğini yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, 76. dakikada ise stoper Neustaedter'in yerine ise Emenike'yi maça dahil etti.

Müsabakanın son bölümünde Fenerbahçe'den 5 hücum oyuncusu görev aldı.

- Volkan Şen direğe takıldı

Fenerbahçe, Volkan Şen ile maçın 63. dakikasında gole çok yaklaşsa da direği geçemedi.

Van Persie'nin pasında topla buluşan Volkan, sert bir şut çıkardı ancak meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

- Van Persie yine sonradan oyuna girdi

Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin Van Persie, bu sezon sarı-lacivertli takımda forma giydiği resmi maçların hepsine sonradan dahil oldu.

Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle istediği formu yakalayamayan Van Persie, Fenerbahçe'de bu sezon 4 resmi maçta forma giydi.

Bu karşılaşmaların hepsine yedek soyunan Hollandalı yıldız, toplamda 113 dakika sahada kaldı.

- Lens, 74 dakika oynadı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jeremain Lens, yeni takımıyla çıktığı ilk maçta 74 dakika sahada kaldı.

Sarı-lacivertli takımın İngiltere'nin Sunderland takımından kiraladığı Lens, ilk 11'de başladığı mücadelenin 74. dakikasında yerini Stoch'a bıraktı.

- Aziz Eraltay'dan kritik müdahale

Bursaspor'un Türk asıllı Avustralyalı sol beki Aziz Eraltay, çok önemli bir pozisyonda topun kaleye gitmesini engelleyerek takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Mücadelenin 66. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında, Volkan Şen ceza sahası içi sol çaprazda kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kaldı. Deneyimli futbolcunun plase vuruşunda top Harun'u geçti. Meşin yuvarlak ağlarla buluşmak üzereyken müdahalede bulunan Aziz, topu çizgiden çıkardı ve golü önledi.

Bursaspor'un milli kalecisi Harun Tekin de karşılaşmada yaptığı kurtarışlarla galibiyette büyük katkı sağladı.

Kaynak: AA