Fenerbahçe-Bursaspor Maçından Notlar

Sarılacivertli taraftarlar, Bursaspor maçına yoğun ilgi gösterdi Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, Kayserispor maçının ilk 11'ine göre 3 değişiklik yaptı Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu, son yaptıkları Medipol Başakşehir maçın ilk 11'inde yer alan 5 oyuncusuna Fenerbahçe karşısında görev vermedi Bir sezon sonra Fenerbahçe'ye dönen Sow, 394 gün sonra Kadıköy'ün çimlerine çıkarken, taraftarların büyük sevgi gösterileriyle karşılandı Fenerbahçe'nin yeni transferi Lens, ilk kez bir maçta sarılacivertli formayı giydi.

Fenerbahçe taraftarları, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Ülker Stadı'nda yapılan Fenerbahçe-Bursaspor maçına büyük ilgi gösterdi.

Sezon başında UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde alınan kötü sonuçlar, eski teknik direktör Vitor Pereira'nın oynattığı defansif futbol ve bilet fiyatları nedeniyle UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turundaki Grasshoppers ile Spor Toto Süper Lig'deki Kayserispor maçında tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

Hollandalı teknik adam Dick Advocaat'ın gelişinden sonra umutlanan sarı-lacivertli taraftarlar, Bursaspor mücadelesinde tribünlerin büyük bölümün doldurdu. Migros ve Okul Açık tribünlerindeki bilet fiyatlarının 125 liradan 50 liraya indirilmesiyle Kayserispor maçında boş kalan kale arkaları doldu.

Ülker Stadı'nda sadece Maraton Tribünü'nde boşluklar olduğu görülürken, maçı yaklaşık 30 bin Fenerbahçeli taraftar izledi. Bursaspor taraftarları da kendileri için ayrılan yeri doldurarak, takımlarını yalnız bırakmadı.

- Advocaat'tan 3 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Bursaspor maçının ilk 11'inde Spor Toto Süper Lig'de yapılan Kayserispor maçının ilk 11'ine göre 3 değişiklik yaptı.

Hollandalı çalıştırıcı, sarı-lacivertli takımı sahaya Volkan Demi̇rel, Van Der Wiel, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali̇ Kaldırım, Souza, Alper Potuk, Ozan Tufan, Lens, Volkan Şen, Sow ilk 11'i ile sürdü.

Advocaat, Kayserispor maçında kırmızı kart gören Simon Kjaer'in yanı sıra o müsabakaya ilk 11'de başlayan Emenike ve Stoch'u yedeğe çekti. 68 yaşındaki çalıştırıcı, bu oyuncuların yerine Souza, Lens ve Sow'a formayı verdi.

Bursaspor maçında, sarı-lacivertli takımın yedek kulübesi ise Fabiano, Van Persie, Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı, Emenike, Salih Uçan ve Stoch'tan oluştu.

Fenerbahçe'de Mehmet Topal, Kjaer cezaları, Fernandao ise sakatlığı nedeniyle 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

- Hamzaoğlu'ndan büyük rotasyon

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, son yaptıkları Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inde büyük oranda değişiklik yaptı.

Yeşil-beyazlılar, Fenerbahçe mücadelesine Harun Tekin, Ertuğrul Ersoy, İsmail Konuk, Sivok, Aziz Eraltay, Şamil Çinaz, Faty, John, Batalla, Del Valle, Kubilay Kanatsızkuş ilk 11'i ile çıktı.

Deneyimli teknik adam, bir önceki hafta yapılan ve 2-0 kaybettikleri Medipol Başakşehir müsabakasında ilk 11'de forma giyen 5 oyuncuyu değiştirdi. Medipol Başakşehir müsabakasında ilk 11'de forma giyen Bilal Kısa, Sercan Yıldırım, Tomas Necid, Fenerbahçe mücadelesinde yedek kulübesinde bekledi. Merter Yüce ve Serdar Kurtuluş ise 18 kişilik maç kadrosuna giremedi.

Bu oyuncuların yerine ilk 11'de Tomas Sivok, Şamil Çinaz, Ricardo Faty, Josua John ve Kubilay Kanatsızkuş forma giydi.

- Sow, bir sezon sonra Kadıköy'de

Fenerbahçe'nin Birleşik Arap Emirlikleri takımı El-Ehli'den kiraladığı Moussa Sow, yaklaşık bir yıl sonra sarı-lacivertli formayı giydi.

Teknik direktör Dick Advocaat'ın ilk 11'de görevlendirdiği Senegalli futbolcu, geçen sezon 2 lig maçında forma giydikten sonra El-Ehli'ye transfer oldu.

Sarı-lacivertli formayla 394 gün sonra Kadıköy'ün çimlerine çıkan Sow'a Fenerbahçe taraftarları büyük sevgi gösterinde bulundu. Deneyimli futbolcu, kendisine tezahürat yapan taraftarları tribünlerin önüne kadar giderek selamladı.

- Lens, ilk maçına çıktı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jeremain Lens, ilk kez sarı-lacivertli formayla lig maçında oynadı.

Sarı-lacivertli kulübün transfer sezonunun son günlerinde İngiltere'nin Sunderland takımından kiralık olarak kadroya kattığı Hollandalı kanat oyuncusu, Bursaspor maçına ilk 11'de başladı.

Öte yandan ilk 11'de sahaya çıkan Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza da Advocaat döneminde ilk kez forma şansı buldu.

- Advocaat, 4-3-3'ten vazgeçmedi

Dick Advocaat, takımını yine 4-3-3 dizilişiyle sahaya sürdü.

Hollandalı çalıştırıcı, kafasındaki sistemi ilk günden beri değiştirmedi. 68 yaşındaki teknik adam, ligde iki maçta alınan 1 puana rağmen yine 4-3-3 sistemini tercih etti.

Savunmayı Van der Wiel, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali̇ Kaldırım dörtlüsünden kuran Advocaat, orta sahada Souza, Alper Potuk, Ozan Tufan'ı görevlendirdi. Yeni transfer Lens ve Sow'un yanı sıra Volkan Şen de ileride gol aradı.

- Mert'e sevgi gösterisi

Fenerbahçe taraftarları, sarı-lacivertli takımın eski kalecilerinden Mert Günok'a sevgi gösterisinde bulundu.

Karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Bursasporlu kaleciyi alkışlayan ev sahibi takımın taraftarları, 27 yaşındaki kaleci lehine tezahürat yaptı.

Kaynak: AA