Bursasporlu Futbolcular Galibiyeti Değerlendirdi

Fenerbahçe’yi evinde mağlup eden Bursaspor’da futbolcular galibiyeti değerlendirdi.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrasında yeşil-beyazlı takımın futbolcularından Sercan Yıldırım, Harun Tekin, Ertuğurul Ersoy ve Aziz Behich basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Türk halkının Kurban Bayramı’nı kutlayarak başlayan Sercan, “Lige gelecek olursak çok mutluyuz, bayram hediyesi verdik taraftarlarımıza. Daha ligin başı, ikinci hafta kaybetmiştik şu anda da 6 puana yükseldik. Önemli bir galibiyet aldık bugün onun için mutluyuz. Takım olarak da mutluyuz sonuç olarak taraftarlarımız buraya kadar geldi, onların da desteğini aldık. Bunun dışında fazla bir şey söylemeye gerek yok daha ligin başı. Herkes yeni tempo tutuyor, biz de onun sıkıntısını çekmemek için hep birlikte oynamaya çalıştık. Her zaman takım olmaya çalıştık. Hocamızın erdiği bütün direktifleri saha içerisinde uygulamaya çalıştık o yüzden bugün galip geldik” şeklinde konuştu.

Yıldırım: “Hocanın taktik anlamında ne verirse uygulamaya çalışıyoruz”

Fenerbahçe maçından önce Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile konuştuğunu söyleyen Yıldırım, “Ben asla hocaya darılacak değilim, bu bir takım oyunu. Hocanın taktik anlamında ne verirse uygulamaya çalışıyoruz. O yüzden de bizim açımızdan güzel oldu. İkinci yarı girdim mücadelemi ortaya koymaya çalıştım. Öncelikle defansı düşünüp sonrasında hücumu düşünecektik. Çünkü skoru koruma adına bir şey yapmamız gerekiyordu. Bunu da başardık” dedi.

Tekin: “Zordu ama kazandığımız için mutluyuz”

İki takım içinde zor bir karşılaşma olduğunu söyleyen Harun Tekin, “İstediğimiz sonucu aldık. İyi bir oyun sergiledik herkes çok iyi mücadele ettik. Geçen hafta kötü bir mağlubiyet almıştık taraftarımızı çok üzmüştük, çok büyük tepki olmuştu bize. Sabır gösterilince daha iyi işler yapacağımızı gösterdik. Fenerbahçe’yi yenmek kolay değil, zordu ama kazandığımız için mutluyuz. Biz de iyi bir takımız. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Milli takımda sürekli oynamak istediğini vurgulayan Harun, “Orada da güzel bir rekabet var. Volkan var, Onur var. Ben de iyi bir performans gösterip kalıcı olmak istiyorum, hedefim bu. Her zaman takıma faydalı olmaya çalışıyorum" sözlerini sarf etti.

Aziz Behich’in çizgiden çıkardığı top için ise Harun şunları söyledi:

“Sağ olsun böyle iyi işler yapıyor, müthiş bir kurtarış yaptı orada işte bu da mücadelemizi gösteriyor.”

Karşılaşma sonrasında yapılan timsah yürüyüşü için ise Tekin, “Sercan yaptı onu. Taraftarlarımız seviyor, bizim bir simgemiz. O yüzden yaptık yani” dedi.

Ersoy: “Gücümüz yettiği kadar her mevkide oynamalıyız”

Bursaspor’un genç futbolcusu Ertuğrul Ersoy ise, “Gücümüz yettiği kadar her mevkide oynamalıyız. Hafta içinde iki sağ bek oyuncumuz sakatlandı. Hocam da bana burada şans verdi. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Kötü oynanan Medipol Başakşehir maçından sonra bir tepki vardı. Umarım buradaki galibiyet, taraftarlarımıza Medipol Başakşehir mağlubiyetini unutturur” ifadelerini kullandı.

Behich: “Bütün hafta çalıştık”

Zor bir maç oynadıklarını söyleyen Aziz Behich, “Fenerbahçe yenmek kolay değil, büyük bir takım. İyi bir maç çıkardık. Takım arkadaşlarımı da tebrik ediyorum iyi bir maç çıkardık. 3 puanla Bursa’ya gidiyoruz “dedi.

Karşılaşmada çizgiden çıkardığı pozisyon için ise Aziz şunları dedi:

“Hırs. Belki takım arkadaşlarımı da hırslı yapabilirim diye düşündüm. Şu an mutluyuz. Bizim pozisyonu değerlendirdi Pablo. Hocanın dediklerini yaptık.”

Kaynak: İHA