Beşiktaş'ta Kadro Mühendisliği

Kardemir Karabükspor’u mağlup eden Beşiktaş, Benfica maçı öncesi moral depoladı. Teknik Direktör Şenol Güneş ise dün akşam kadroda önemli tercihlere imza attı.

Ligin 3. haftasında Beşiktaş önemli bir galibiyet aldı. Siyah-beyazlılar geride kalan 3 haftada 7 puan topladı.

Sadece Olcay

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kardemir Karabükspor maçında ilginç bir tercihte bulundu. Geçen seneye göre kadroda önemli değişikliklere giden, Gomez ve Sosa ile yollarını ayıran Kara Kartal da hem yeni transferler hem de geçen sezon yedek kulübesinde yer alan oyuncular Kardemir Karabükspor’a karşı mücadele etti.

Bir diğer dikkat çeken unsur ise Karabükspor’a karşı Teknik Direktör Şenol Güneş’in geçen senenin şampiyon kadrosunda direkt ilk 11’de yer alan sadece Olcay Şahan’a görev vermesiydi. Bu da siyah-beyazlı takımın uzun yıllardır hayalini kurduğu geniş rotasyon ile bu sezon 3 kulvarda da mücadele edeceğini gösterdi.

Performanslar sevindirici

Siyah-beyazlı takımda yeni transferlerin takıma uyumu da sergiledikleri performanslar da Şenol Güneş’in elini kuvvetlendirdi. Özellikle Gökhan İnler’in fit olması dikkat çekerken, Caner kusursuz performansını asistiyle süsledi. Gökhan Gönül henüz tam hazır gözükmezken, kaleci krizini fırsat bilen Fabri de kusursuza yakın performans sergiledi. Sosa’nın yerine transfer edildiği konuşulan Talisca ise Arjantinli oyuncudan farklı olduğunu kanıtlarken, Ömer’in attığı goldeki asistiyle de taraftarın gönlünü mest etti. Geçen sezon nöbetçi golcü unvanını alan Cenk Tosun ise oynadığı futbol ve attığı golle Aboubakar’a formayı kaptırmayacağını gösterdi.

Kaynak: İHA