TYF Yönetim Kurulu Üyesi Aras Açıklaması

'2016 yılındaki başarılarımız bize çok büyük güç verdi'.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Yönetim Kurulu üyesi ve Era Bodrum Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, '2016 yılındaki başarılarımız bize çok büyük güç verdi. İleride olimpiyatlara sporcu vermek en büyük amaçlarımızdan bir tanesi.' dedi.

Aras, Yunanistan'ın Attica bölgesinde düzenlenen 49. Balkan Şampiyonası'nda altın madalya kazanan optimist sporcusu Efe Tulçalı'nın da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

ERA Bodrum Yelken Kulübünün Bitez sahilindeki tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Aras, Efe Tulçalı'nın TYF Bölge Kupası ve Federasyon Kupası birinciliği gibi birçok dalda dereceleri bulunduğunu söyledi.

Yelken sporunu 27 yıldan bu yana kesintisiz olarak sürdürdüklerini, yurtta ve dünyanın birçok ülkesinde ciddi başarılar yakaladıklarını ifade eden Aras, 'Birçok çocuğumuzu da milli takıma gönderdik. Özellikle 2016 yılındaki başarılarımız bize çok büyük güç verdi. İleride olimpiyatlara sporcu vermek en büyük amaçlarımızdan bir tanesi.' diye konuştu.

Aras, ERA Yelken Kulübündeki sporculardan Efe Tulçalı'nın, Yunanistan'da gerçekleştirilen 49. Balkan Şampiyonası'nda optimist kategorisinde altın madalya kazandığını kaydetti.

Tulçalı'nın yapılan diğer ulusal ve uluslararası yarışmalarda da dereceleri bulunduğunu ifade eden Aras, şu ifadeleri kullandı:

'Düzenlenen uluslararası şampiyonalarda kulübümüz sporcuları birçok derecelere imza atıyor. 3 yıl üst üste şampiyon olarak bir rekora imza attık. Diğer sporcularımızın başarılarıyla birlikte ERA Bodrum Yelken Kulübü hem Türk Milli Takımı'na sporcu veren hem de Muğla ve Bodrum'a güzel derecelerle onurlandıran bir kulüp olarak devam ediyor.'

Aras, kulüp olarak şu anda milli takıma 4 sporcu verdiklerini kaydetti. Kendilerinde eğitim alıp diğer kulüplerde yarışan sporcuların da olduğunu anlatan Aras, 'Bu sporcular üniversite çağına geldiğinde büyük şehirlere gidiyorlar. Bizden eğitim almış olanlar da diğer kulüplerin sporcuları olarak milli takımlarda ve değişik branşlarda yarışıyorlar.' diye konuştu.

- 'Bir hafta yelkene gitmesem, kendimi boşlukta hissediyorum'

15 yaşındaki Efe Tulçalı ise denizin kendisi için bir tutku olduğunu dile getirdi.

Okulunu ve denizi ihmal etmemek için yoğun bir mücadele içinde olduğunu belirten Efe Tulçalı, 'Bana ailem ve antrenörlerim çok destek oluyor. Daha önce Macaristan, Katar ve Portekiz gibi ülkelerde yarıştım. Bir hafta yelkene gitmesem kendimi boşlukta hissediyorum.' dedi.

Toplantıda yer alan diğer sporcular da katıldıkları şampiyonalar ve gelecekteki hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: AA