Maçın Ardından

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: '3 hafta 9 puan. Tek gol yedik o da duran toptan. Bizim için lige başlama açısından bu tablo kulüp tarihinde ilk defa oluyor. Bu önemli, güzel bir hikaye' Kasımpaşa Teknik Direktörü Çalımbay: 'Son dakika Eren'i verdik. Şu an gol sıkıntısı yaşıyoruz. Eren, Galatasaray'da iki maçta iki gol attı. Giden arkadaşlarımızın geçen sene attığı gol sayısı 39. Bu takımın hedefini siz söyleyin'

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup eden Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, kulüp tarihinde ilk defa lige 3 maçta 3 galibiyet ile başladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Avcı, '3 hafta 9 puan. Tek gol yedik o da duran toptan. Bizim için lige başlama açısından bu tablo kulüp tarihinde ilk defa oluyor. Bu önemli, güzel bir hikaye. Bunu zenginleştirmeye çalışıyoruz. Umarım bunun karşılığını alırız. Oyuncularımı tebrik ediyorum.' dedi.

Topun oyunda kalma süresinin çok düşük olduğunun altını çizen Avcı, şu ifadeleri kullandı:

'Rakibimiz ilk iki hafta ligin en fazla direk oynayan, en fazla faul ve orta yapan takımı. Duran toplarda etkililer. Biz de bunun üzerine çalıştık. Maç içinde baskı yapıp, uzun oynayıp, düşen topları almak bizim için önemliydi. Kasımpaşa bugün 48 tane yüksek top atmış. Biz bugün daha iyi oynayabilirdik. Ligde faul ortalaması 17, bugün bize verilmeyenler dışında Kasımpaşa'nın 27 tane faulü var. Böyle bir oyunda duran toptan geriye düşmek sıkıntılı oluyor. Oyunun içinde zaman zaman gerginlikler oldu. Topun oyunda kalma süresi 44 dakika. Sedye giriyor, boş dönüyor, bir daha giriyor, bir daha boş dönüyor. Oyunu hızlandırmak için hakemlerimizin de yardımcı olması gerekiyor.'

Abdullah Avcı, oyuna sonradan giren Mustafa Pektemek ile ilgili olarak ise, 'Mustafa Pektemek sakatlıklar yaşadı. Son 1,5 senedir az maç oynadı. Çok iyi çalışıyor, süresini arttırıyoruz. Bugün iki forvet sahanın içinde güzel resim çıktı. İlk gol taçtan çalıştığımız bir organizasyondu. Mustafa daha fazla süre alacak. Bazen Mustafa ve Mehmet ikisi birlikte oynayacak. Bazen sonradan girecek. Şunu da hatırlatayım, oyuncularım iyi çalışıyor. Bugün oyuna giren Cenk ve Hakan antrenmanlardaki performansını sahada yansıttığı için karşılığını alıyorlar.' diye görüş belirtti.

- Kasımpaşa cephesi

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, kadrolarının darlığı ve yeni gelen transferlerden bekledikleri verimi alamadıkları için mağlup olduklarını belirtti.

Çalımbay, Adanaspor ve Medipol Başakşehir karşısında öne geçmelerine rağmen bunu koruyamadıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

'Benim en çok üzüldüğüm, konuştuğumuz şeylerden gol yememiz oldu. Başakşehir'in çare bulamadığımız tek şeyi uzun toplarıydı. Mehmet Batdal'a atılan uzun paslarda, ikinci toplara çok dikkat etmememiz gerektiğini söyledik ama maalesef o pozisyonda gol yedik. Arkasından yine Mossoro'ya dikkat etmemiz gerektiğini söylemiştik, bomboş pozisyonda Mossoro'dan golü yedik. İlk yarı iyi oynadık ama ikinci yarı ne galibiyeti, ne de beraberliği hak ettik. Üzülmemize gerek yok. Bundan sonrasına bakmamız gerekiyor. Her zaman her şey istediğiniz gibi gitmiyor.'

Geçen sene bu ligin en iyi takımlarından biri olduklarını belirten Çalımbay, 'En iyi oyuncularımızı kaybettik. Şu an yaşadığımız en büyük sıkıntı gol. Yapacak bir şey de yok elimizdeki kadro bu, en iyisini yapmaya çalışacağız, her zaman güzel günler olmuyor. Bir an önce toparlanmaya çalışacağız. İki maçta da galipken maçı verdik. Bazı eksiklerimiz var. İnşallah çok geç transfer ettiğimiz arkadaşlarımız da takıma uyum sağlarsa tekrar iyi duruma gelmeye çalışırız. Çünkü Başakşehir, Konya, Osmanlı geçen sene bizimle aynıydı, hakem hatalarından dolayı Avrupa Ligi'ne 2 puanla gidemedik. Onlar kadrolarını korudular ve transfer yaparak güçlendiler. Maalesef bizim önemli isimlerimiz gitti. Onların yerine aldığımız arkadaşlar istediğimiz performansta değiller. Çünkü geç transfer oldular ve uzun süre çalışma şansımız olmadı.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Eren'den aldığımız paranın yarısına bütün takımın transferini yaptık'

Üç maçta yalnızca 1 puan toplayan Kasımpaşa'da Rıza Çalımbay, bu sezonki hedefleriyle ilgili olarak ise şunları aktardı:

'Son dakika Eren'i verdik. Şu an gol sıkıntısı yaşıyoruz. Eren, Galatasaray'da iki maçta iki gol attı. Giden arkadaşlarımızın geçen sene attığı gol sayısı 39. Bu takımın hedefini siz söyleyin. Yaptığımız transferler çok ucuz transferler. Belki de bir Eren'den aldığımız paranın yarısına bütün takımın transferini yaptık. Kulüp böyle bir gidişatı istedi, biz de ona uymaya çalışıyoruz. Kaldığımız sürece elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Çünkü biz kimseyi yarı yolda bırakıp gidecek değiliz ama şöyle bir gerçek var, bu arkadaşlarımızı bir an önce toparlayamazsak Kasımpaşa için iyi günler olmaz.'

Kaynak: AA