'Fenerbahçe'ye Kaybetmek Dünyanın Sonu Değil'

Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Fenerbahçe ile ilk defa oynamıyoruz. Yenebiliriz de, yenilebiliriz de. Ancak bu dünyanın sonu değil" dedi.

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursaspor yönetimini yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı kutladı. Bursaspor’un ligin ilk 2 haftasında elde ettiği sonuçlarla sezona iyi başladığını, geçtiğimiz hafta oynanan Başakşehir maçında yaşanan olumsuz tezahüratların takıma olumsuz etkisi olacağına dikkat çeken Başkan Mustafa Dündar, “Ligi bir iki hafta olarak değerlendirmememiz lazım. Lig uzun bir maraton. Tüm sezonu düşünmeliyiz. Kısa vadeli düşünerek hareket etmek, hem futbolcular, hem de teknik heyet üzerinde olumsuz etkiye sebep olur” dedi.

47 yıl aradan sonra şampiyon olan Bursaspor’un, bundan sonra her yıl şampiyonluk potasında bir takım olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Bize düşen, oluşturulmuş kadroya inanmak. Türkiye’nin en iyi hocalarından birisi takımın başında. Yönetim aynı şekilde. Bursa’yla bütünleşmek çok önemli. Bursa halkı, takımıyla bir bütün olmuş, takımını seven ve destekleyen bir halk. Yakalanan bu havayla birlikte takımın başarılı olacağına inanıyoruz. Bu desteğin en güzel şekilde sürmesi gerekiyor” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi olarak Bursaspor’a ciddi destek sağladıklarını ifade eden Dündar, “Bursaspor’a katkımız çok. Örneğin, çok kimsenin bilmediği Vakıfköy’de bir antrenman sahasını biz yaptık. Yine aynı şekilde Özlüce’ye antrenman sahaları yaptık. Son olarak loca satın alarak takıma maddi anlamda ciddi katkı sağladık. Osmangazi Belediyesi olarak bu güne kadar Bursaspor’umuzun her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.



“ÖNCELİĞİMİZ DENK BÜTÇEYİ SAĞLAMAK”

Bursaspor Başkanı Ali Ay, bugüne kadar takıma verdiği destekler için Başkan Dündar’a teşekkür etti. Başka Ay, “Ben de, Bursaspor yönetimi olarak güzel işler yaptığımızı söyleyebilirim. Bu güne kadar geçen 6-7 aylık süre içerisinde, Bursaspor’un borçlarını 40 milyona yakın aşağıya çektik. Öncelikli amacımız denk bütçeyi sağlayabilmek” dedi.

Takımın bu günkü durumunun gayet iyi olduğuna vurgu yapan Başkan Ali Ay, “Şu an takımımızda tam bir kolej havası var diyebilirim. Gruplaşmalar yok, herkes birbirine karşı saygılı. Bir bakıyorsunuz 20 futbolcu bir odada toplanmış sohbet ediyor. İyi bir hava yakalandı. Ben taraftarlarımızdan biraz sabretmelerini istiyorum. Geçen hafta oynadığımız maçta, daha 35’inci dakikada olumsuz tezahüratlara başladır. Bu doğru değil. Taraftarımız takımına, hocasına ve bizlere güvensin. Bursaspor bu sezon çok güzel sonuçlara imza atacak. Sadece biraz sabır bekliyoruz” dedi.



“FENERBAHÇE’YE KAYBETMEK MAÇI DÜNYANIN SONU DEĞİL”

İstanbul’da oynanacak Fenerbahçe maçı ile ilgili de kısa bir değerlendirmede bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, “Fenerbahçe ile ilk defa oynamıyoruz. Yenebiliriz de, yenilebiliriz de. Ancak bu dünyanın sonu değil. Lig devam ediyor” şeklinde konuştu.

Teknik patron Hamza Hamzaoğlu da, ligin henüz başında olduklarını, Bursaspor’un bu sezon başarılı işlere imza atacaklarını söyledi.

Takım olarak biraz zamana ihtiyaçları olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, “Seyircimizden, sadece kazanmaya şartlanmamasını istiyoruz. Stadımız mükemmel, şehir mükemmel, futbol adına her şey mevcut. Sadece biraz sabır gerekiyor” dedi.

Bunu söylediklerinde ise yanlış anlaşıldıklarını ifade eden Hamza Hamzaoğlu, “Sanki bunu kendimize zaman kazandırmak için söylüyormuşuz gibi anlıyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Burada yapılması gereken işler var ve zamana yayılmış durumda. Şu anda yönetimle gayet uyumlu çalışıyoruz. Takımımız da gelişimini olumlu şekilde sürdürüyor. Ancak. Takım olmak bir zaman istiyor. Kısa süreli beklentiler bu takımı zaten olumsuz şekilde etkilemiş. O zaman, biraz durup sürdürülebilir bir şeyler yapmak lazım. Biz de bunu yapmak için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA