Milli Maçın Ardından

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Rus hükümeti ile Türk hükümeti olarak belki milletvekillerinin de yer alacağı bir maç yapmayı ilerleyen süreçte değerlendireceğiz' Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: 'İnşallah önümüzdeki aylarda Rusya'da Türk şirketleri tarafından inşa edilmiş olan stadyumun açılışına gidip, orada hep birlikte olacağız'.

Türkiye ile Rusya milli takımları arasında Antalya'da oynanan dostluk maçını izleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Rus hükümeti ile Türk hükümeti olarak belki milletvekillerinin de yer alacağı bir maç yapmayı ilerleyen süreçte değerlendireceğiz' dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hazırlık maçının dostane bir ortamda yapıldığını ve Türk taraftarlar ile Rus taraftarların stadın birçok bölümünde birlikte oturarak maçı izlediklerini söyledi.

Antalya'da yaşayan Rusların da maça büyük bir rağbet gösterdiklerine dikkati çeken Çavuşoğlu, 'Özellikle bilet istediler ve bin civarında bilet verildi. Dostluk maçı amacına ulaştı. İnşallah önümüzdeki süreçte Rusya'da da yine bir dostluk maçı yapmayı planlıyoruz. Bugün (Rusya Dışişleri Bakanı) Sergey Lavrov ile görüşmüştüm. Rus hükümeti ile Türk hükümeti olarak belki milletvekillerinin de yer alacağı bir maç yapmayı ilerleyen süreçte değerlendireceğiz.' dedi.

- 'Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Antalya'nın dostluk maçına çok iyi bir ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Tribünlerdeki atmosferin çok güzel olduğunu vurgulayan Kılıç, 'Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık. Antalya'da ikamet eden çok sayıda Rus vatandaşı var. Onlar da maça ilgi gösterdiler. Çok güzel bir maç oldu. Uyumlu ve dostane bir ortamda geçti. Rus Spor Bakanı ile de görüşme imkanımız oldu. İnşallah önümüzdeki aylarda Rusya'da Türk şirketleri tarafından inşa edilmiş olan stadyumun açılışına gidip, orada hep birlikte olacağız.' diye konuştu.

Kılıç, A Milli Futbol Takımına, 2018 Dünya Kupası eleme maçlarında başarılar diledi.

Kaynak: AA