Milli Boksörün Hatıraları Kent Müzesi'nde Sergilenecek

Bolulu Milli Boksör olan Hakkı Gündoğdu’nun hatıraları ve başarıları Bolu Kent Müzesi'nde sergilenecek.

Ankara’da ikamet eden ve 1952-1960 yıllarında profesyonel boks yapan milli boksörün kızı Hülya Yaradılmış, babasının sporculuk hayatı boyunca çekilen fotoğraflarıyla elinde bulunan bazı belgeleri Bolu Kent Müzesi'ne teslim etmek üzere Bolu’ya geldi.

Yaradılmış, babasıyla ilgili topladığı belge ve fotoğrafları Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a bir dosya şeklinde teslim etti.

Kendisine verilen fotoğrafları ve belgeleri inceleyen Yılmaz, bunların Bolu'nun turizm ve spor kenti hedefi için önemli bir envanter olduğunu söyledi.

Yılmaz, Bolu’da geçmişte ve günümüzde yer bulmuş ünlü isimlerle Bolu ile ilgili bilgilerin tamamını bir araya getirerek Kent Müzesi'nde muhafaza altına almak istediklerini belirterek, 'Vatandaşlarımızın hepsinin evinde günümüze ışık tutacak eşya, kitap, resim olabilir. Biz istiyoruz ki biz bu eşyalara koruma görevi yapalım. Vatandaşlarımız istediği zaman Kent Müzesi'nde sergilemek üzere getirebilir ve istediği zamanda geri alabilir. Ben ailemize duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyorum. Kent Müzemiz şu anda gezilip görülebilecek ve gurur duyacağımız bir noktaya doğru geliyor. Ben Bolu halkımızdan aynı duyarlığı göstermelerini rica ediyorum.' şeklinde konuştu.

Milli Sporcu Hakkı Gündoğdu’nun Kızı Hülya Yaradılmış ise babasının 1929 yılında Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nde doğduğunu söyleyerek, spora ve boksa çok meraklı olduğu için genç yaşta Ankara'ya giderek spora başladığını anlattı.

Babasının Ankara Demirspor Kulübünde boksa başladığını dile getiren Yaradılmış, 'Arkadaşlarının anlatımıyla çok iyi bir boksör olduğunu söylüyorlar. Daha sonra değişik ülkelere giderek müsabakalara katılıyorlar. Bir süre sonra şartlar gereği bırakmak zorunda kalıyor. Babamın milli boksörlük yaptığı zaman sürecinde elimde bulunan bütün fotoğrafları gazete haberlerini Kent Müzesi'ne vererek ölümsüzleştirmek ve Bolu halkına göstermek istedim. Bu nedenle buradayım.” dedi.

Başkan Yılmaz daha sonra Kent Müzesi'ne yaptığı bağıştan dolayı Yaradılmış'a teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: AA