La Liga'nın Transfer Karnesi

Barcelona, yedek kulübesinde oturması beklenen 6 futbolcu için 130 milyon avro ödeyerek, La Liga'da transfere en çok parayı harcayan kulüp oldu Valencia, 112 milyon avro ile transfer döneminde kasasına en çok para koyan kulüp Athletic Bilbao, La Liga'da transfer yapmayan tek kulüp.

ŞENHAN BOLELLİ - İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga), transfere en çok para harcayan kulüp Barcelona, sattığı oyunculardan en çok gelir elde eden kulüp ise Valencia oldu.

La Liga'nın iki büyük kulübü Barcelona ve Real Madrid, son yıllarda alışılagelen astronomik rakamlara yıldız futbolcu transfer etme geleneğini bu transfer döneminde devam ettirmedi.

Son şampiyon Barcelona, takımdaki mevcut kadro göz önünde bulundurulduğunda yedek kalmaları beklenen 6 futbolcuyu transfer etti. Buna rağmen toplamda 130 milyon avro ile İspanya'da transfere en çok para harcayan kulüp unvanını kaptırmadı.

Katalan ekibi, Denis Suarez (3,25 milyon avro Villarreal), Lucas Digne (25 milyon avro Paris Saint Germain), Samuel Umtiti (25 milyon avro Olympique Lyon), Andre Gomes (35 milyon avro Valencia), Jasper Cillesse (13 milyon avro Ajax) ve Paco Alcacer'i (30 milyon avro Valencia) kadrosuna dahil etti.

Andre Gomes'in mevkisinde Rakitic veya Rafinha, Alcacer'in yerinde Luis Suarez, Digne'nin yerinde Jordi Alba, Umtiti'nin pozisyonunda Mascherano ve kaleci Cillessen'in pozisyonunda da Ter Stegen'in bulunmasından dolayı yeni transferlerin sürekli ilk 11 şansı çok düşük görünüyor.

Barcelona'nın yollarını ayırdığı futbolcuların başında da Marc Bartra (8 milyon avro Borussia Dortmnund), Alen Halilovic (5 milyon avro Hamburg), Adriano Correia (600 bin avro Beşiktaş) ve Dani Alves (bedelsiz Juventus) geldi.

- Real Madrid transferde sakin

Real Madrid, son yıllarına nazaran transferdeki en sönük sezonunu geçirdi.

Geçen yıl transfere toplamda 89 milyon avro harcayan Madrid ekibi, bu yıl sadece 30 milyon avro karşılığında, 2 yıl önce Juventus'a gönderdiği Alvaro Morata'yı geri aldı.

Real Madrid, 25 milyon avro'ya Paris Saint Germain'e verdiği Jese Rodriguez başta olmak üzere, Denis Cheryshev (7 milyon avro Villarreal), Alvaro Medran (1,5 milyon avro Valencia) ve Omar Mascarell (Eintracht Frankfurt 1 milyon avro) gibi futbolcuları göndererek kasasına 34,5 milyon avro soktu.

- Atletico Madrid en çok harcayan ikinci kulüp

Ligin diğer bir iddialı takımı Atletico Madrid, 84 milyon avro ile transfere en çok para harcayan ikinci kulüp olarak dikkati çekti.

Atletico, Nico Gaitan (25 milyon avro Benfica), Kevin Gameiro (35 milyon avro Sevilla), Sime Vrsaljko (16 milyon avro Sassuolo), Diogo Jota (7,20 milyon avro Paços Ferreira) ve Axel Werner'i (800 bin avro Rafaela) transfer etti.

- En çok kazanan Valencia

Transferde kasasını en çok dolduran kulüp ise yaklaşık 112 milyon avro ile Valencia oldu.

Valencia, Shkodran Mustafi (41 milyon avro Arsenal), Andre Gomes (35 milyon avro Barcelona), Paco Alcacer (30 milyon avro Barcelona), Rodrigo de Paul (3 milyon avro Udinese), Antonio Barragan (2,7 milyon avro Middlesbrough) ve Javi Fuego'yu (1 milyon avro Espanyol) göndererek, kasasını doldurdu.

Valencia'nın bu sezonki en pahalı transferi ise 8,5 milyon avro bedelle Fenerbahçe'den aldığı Nani olarak öne çıktı.

- Sevilla en çok kazanan ikinci kulüp

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, en fazla geliri elde eden ikinci kulüp olarak kayıtlara geçti.

Endülüs bölgesinin takımı, Kevin Gameiro (35 milyon avro Atletico Madrid), Grzegorz Krychowiak (33,6 milyon avro Paris Saint Germain), Yevhen Konoplyanka (15 milyon avro Schalke 04), Fernando Llorente (6 milyon avro Swansea), Ciro Immobile (8,5 milyon avro Lazio), Coke Andujar (4,5 milyon avro Schalke 04) ve Diogo Figueiras'ı (1,5 milyon avro Olympiakos) satarak, 104 milyon avro avro gelir elde etti.

Öte yandan La Liga'da mücadele eden 20 kulüp arasında sadece Athletic Bilbao, transfer yapma gereği duymadı.

La Liga'ya bu sezon transfer olan tek Türk futbolcu ise Galatasaray'da sözleşmesi sona erdikten sonra Deportivo ile anlaşan Emre Çolak oldu.

Kaynak: AA