'Buraya Kadar Geldik, Gruptan Çıkacağız'

Osmanlıspor Kulübü Yöneticisi Karayel: 'Gruptan çıkma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum' 'Avrupa'daki iyi futbolcu sizin için iyi anlamına gelmiyor önemli olan sizde ne yapacağı'.

Osmanlıspor Kulübü Yöneticisi Cenk Karayel, UEFA Avrupa Ligi grubundan çıkacaklarına inandığını söyledi.

Ostim Stadı'nda gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklama Karayel, 'Gruptan çıkma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum.' dedi.

Grupta, İspanya'nın Villarreal,Romanya'nın Steaua Bükreş ve İsviçre'nin Zürih takımıyla karşılaşacaklarını anlatan Karayel, 'Artık bu saatten sonra karşınıza kimin geldiğinin önemi yok. Her takım, her şeyi yapabilir. Sizin ne yapacağınız önemli. Buraya kadar geldik, gruplardan çıkmayı başaracağız.' değerlendirmesini yaptı.

- Transferde durmak yok

Cenk Karayel, transferde hiç durmadan çalıştıklarını, transfer komitesinin sürekli oyuncu izlediğine dikkat çekti.

Transfer edecekleri oyuncuların karakterlerine dikkat ettiklerini anlatan Karayel, şöyle devam etti:

'Avrupa'daki iyi futbolcu sizin için iyi anlamına gelmiyor, önemli olan sizde ne yapacağı. İyi futbolcuysa Osmanlıspor'a gelebilir demiyoruz. Aldığımız oyuncuların maçlarını canlı izliyoruz. Türk futbolunun yapısına uygun olup olmadığına bakıyoruz.'

Yaptıkları transferlerin nokta transferler olduğunu savunan Karayel, 'Üç kulvarda mücadele ediyoruz. Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve ligde oynadığımız için geniş bir kadroya sahip olmamız gerekiyor. Birisini bırakalım diye bir şey söyleyemeyiz. Osmanlıspor isminden dolayı her alanda iddialı olmak zorunda. Bu yüzden kadroyu geniş tutuk.' ifadelerini kullandı.

Cenk Karayel, transferde geleceğe yönelik futbolcuları da aradıklarını belirterek, 'En son yaptığımız Alassane Diaby transferi bu yönde. Belçika'nın Lierse takımında oynayan 21 yaşındaki futbolcu Mali A Milli Takımı stoperi. Şu an kendisini oynatamayacağız. Aralık ayına kadar bizimle antrenmanlara çıkacak.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA