Aziz Yıldırım'ın Cezası İndirildi

Tahkim Kurulu, Aziz Yıldırım’ın 120 günlük hak mahrumiyeti cezasını 45 güne indirdi. Kurul, Beşiktaş’ın tribün kapatma cezasını onadı.

Tahkim Kurulu, Aziz Yıldırım’ın 120 günlük hak mahrumiyeti cezasını 45 güne indirdi. Kurul, Yıldırım’a “sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması” nedeniyle verilen 120 gün hak mahrumiyeti ve 140 bin TL para cezasını, 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası olarak düzeltti.

Kurul, Beşiktaş’ın tribün kapatma cezasını ise onadı. Açıklamada, “PFDK’ca, Beşiktaş A.Ş.’nin taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin bir bölümünün herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleri veya suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak yapılması nedeniyle FDT’nin 53/8. maddesi uyarınca 130 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan maraton üst 415,416 ve kuzey kale arkası 408,409 bloklarına giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile karar verildi.

Kaynak: İHA