Arifiyespor 2016-2017 Sezonunu Açtı

Arifiyespor, 2016-2017 sezonunu, Serdivanspor’la oynadığı hazırlık maçı ile açtı.

Arifiye Spor Sentetik çim sahasında düzenlenen açılış törenine Arifiye Belediye Başkanı ve Arifiye Spor Onursal Başkanı İsmail Karakullukçu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sakarya Şube Başkanı Yaşar Zımba, Arifiye Spor Kulübü Başkanı Adem Turan, Arifiye Belediyesi Başkan Yardımcıları; Adnan Akbaş, Lütfü Tansı ve Adnan Ağırman, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve alt yapıdan yetişen sporcular ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “Futbola gönül veren değerli kardeşlerim, bu gün Arifiyespor olarak 2016-2017 sezonunu açıyoruz. Biz Belediye olarak, ilçemizde sporun gelişmesi, siz değerli gençlerimizin spora yönelmesi için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Hamdolsun, bu konuda çok yol kat ettik. Bu gün Arifiye Spor Tesisleri ve sosyal tesisler konusunda, Sakarya’nın en iyi ilçeleri arasında. Sporda, futbolda yenmek ve yenilmek kardeş. Önemli olan sahaya çıkıp, centilmence, sportmence mücadele etmek. Siz çok çalışır, iyi oynarsanız, zaten galibiyet sizin olacaktır. Yoksa, agresif kavgacı, rakibini adeta ezen bir oyunla alacağınız bir galibiyet, galibiyet değildir. Bu bakımdan ne yapıyoruz? Önce sportmence, spor ahlakına uyan bir oyun ortaya koyuyor, gönüllerin şampiyonu oluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinize bu sezonda başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan ASKF Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yazıcı ise, “Ben göreve geldiğimde bir süre Amatör Ligde oynanan karşılaşmaları izledim. Az önce Başkanımın da söylediği gibi, kötü oynayıp, sonra suçu hakeme atmalar, sahada rakibe adeta saldırırcasına bir oyun. Bakın, biz sporcularımızı önce Antrenörlerimize emanet ediyoruz. Futbolcuların yönlendirilmesinde ve yetiştirilmesinde siz değerli Antrenörlerize büyük iş düşüyor. Futbol bir savaş oyunu değildir. Sahaya çıkarsınız, adam gibi oyununuzu ortaya koyarsınız. Size faul yapacaklar, bunun için kızmayın. Faul yapılması, iyi futbol oynağınızın göstergesidir. Ben de başkanım gibi, öncelikle centilmenliğe, sportmenliğe yakışır bir futbol oynamanızı istiyorum. Bu sezonda da, sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan Arifiye Spor- Serdivan Spor hazırlık karşılaşması ise; 0-0 beraberlikle bitti.

Kaynak: İHA