Alpay Özalan; 'Bundan Sonra Bazı Şeyler Çok Farklı Olacak'

Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek merak edilen sorunları cevaplandırdı. Alpay Hoca, "Bundan sonra bazı şeyler çok farklı olacak" dedi.

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde yapılan kahvaltıya yerel ve ulusal basından çok sayıda muhabir katıldı.

Gazetecilerin sordukları soruların tamamını cevaplandıran Alpay Özalan, transfer konusunda yönetime de teşekkürlerini iletti. Son oynanan maçları da değerlendiren Özalan, "Bu kadar tecrübesi yüksek bir başkanın, bu kadar anında iş bitirebilecek bir başkan oluğunu evvelden düşünmüyordum. Kulübümüzün de finansal açıdan sıkıntılarını sizler de biliyorsunuz. Bu kadar sıkıntılar içerisinde, Türk futboluna damga vurmuş isimlerin Eskişehirspor’a gelmesi tamamen başkanın ve yönetim kurulunun başarısıdır. Ligde şu son oynamış olduğumuz iki takım da, hazırlık maçlarından itibaren bize en yüksek performanslarını gösterdi. Eskişehirsporla oynayan bir takım daha fazla motive ve konsantre oluyor, daha fazla sahada arzu ve istek içerisinde oluyor" dedi.

"Saha içerisinde istemediğimiz sıkıntılar oldu"

TFF 1. Lig’de 2. hafta karşılaşması olan ve 1-1’lik beraberlikle sonlanan Şanlıurspor maçı hakkında sorunları cevaplandıran Alpay Hoca, sahada yaşananların hamleleri değiştirdiğini anlattı. Özalan, "İstemediğimiz sıkıntılar oldu saha içerisinde. Ramazan’ın çok erken bir sarı kart görmesi, 10 kişi kalırız stresi oldu bizde. Onun dışında Ofoedu’nun 40 dakikalarda sakatlanması, bizim maç öncesinde düşündüğümüz planı değiştirmemize sebep oldu. Tabii ki bundan sonra bazı şeyler çok farklı olacak. Bunu çok açık ve net söyleyeyim. Bundan sonraki şeyler çok farklı olacak. Kadro bazında, oyun sisteminde, arzu ve istekte her şey çok farklı olacak. Urfa maçında kaybettiğimiz 2 puan, tabi ki kötü ama kafamızdaki soru işaretlerini çok netleştirdi diyebilirim"şeklinde konuştu.

"Eskişehirspor taraftarını arkama alarak takımı sahaya çıkartamadım"

Oyuncularla samimiyet kurduğunu dile getiren Alpay Özalan, seyirci cezasının olumsuzluklarından bahsetti. Oyunculara karşı adaletli olma sözü verdiğini aktaran Özalan, "Biz önce samimiyeti kurduk. Önce futbolcu ile teknik heyet arasındaki güveni oluşturduk. Onlar bize çok güveniyor, bizde onlara çok güveniyoruz. Onlara da verdiğim bir söz var, her zaman adaletli olacağım. Bunu buradan da söylüyorum. Her zaman adaletli olacağım yani kim iyiyse o oynar. Bizim seyircimizin olmaması bizim motivasyonumuzu etkiliyor. Ben daha o şerefe nail olamadım yani Eskişehirspor taraftarını arkama alarak takımı sahaya çıkartamadım. İnşallah 9. haftada taraftarımız ile yeni stadımızda buluşacağız. İstanbul kulüplerinde oynadığım zamanlarda, Eskişehirspor ile çok karşılaştım. Eskişehirspor seyircisinin kendi takımı üzerindeki pozitif etkiyi, rakip takım üzerindeki baskıyı da çok iyi bilen bir insanım. O baskıyı arkama alarak diğer takımlara uygulatmak, beni çok heyecanlandırıyor. Ben diğer yeni yapılan statları da gezdim. İnanın bana, çok net söylüyorum; Anadolu’daki en güzel stat bizim stadımız" ifadelerine yer verdi.

"Erkan Zengin adam gibi adamdır"

Kadronun yıldız isimleri hakkında da yorumlarda bulunan Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, yeni transfer Tarık Çamdal’ı da değerlendirerek konuşmasını şekilde noktaladı;

"Erkan Zengin çok yetenekli bir arkadaşımızdır. Çok iyi futbolcudur. Bunu yeni gözlemliyorum, gerçekten adam gibi adamdır. Bunu çok net söylüyorum, bu arkadaşımızın karakteri bize sahada her türlü lazım. Semih’i oynatırız, yada sonradan oyuna sokarız. O golünü atsın ister 10 dakika oynasın, ister 90 dakika oynasın. Maç eksikliğinin ben Semih’te çok fazla dezavantaj olacağını düşünmüyorum. Çünkü Semih yıllardır sonradan oyuna giren, oyunun kaderini değiştirerek sonucu değiştiren bir oyuncu. Özellikle Milli maçlarda 90 dakika oynadığı da var. Bunlarda da hiçbir zaman yadırgamadan iyi oynadı. Sonradan girdiği maçlarda da iyi oynadı. Bizim Semih’ten istediğimiz tek şey gol atması. Tarık bir gelsin idmanda bir görelim. Ben günde 20 defa kağıda kadro yapıyorum ama bazen hepsi uymuyor, antrenmanlarda görmediğiniz zaman. Tarık da bir gelsin, durumuna bakalım. Tarık Türkiye’de nasıl Tarık oldu? Her bekte iyi oynayan bir oyuncu."

Kaynak: İHA