Voleybolda Milli Heyecan Turgutlu'da Yaşanacak

Seramiksan Spor Kulübü Bayan Voleybol Takımının, Sultanlar Ligine (eski adıyla 1. Lig) yükselmesi ile voleybolda cazibe merkezi haline gelen Turgutlu’ya, Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan müjdeli haber geldi, A Milli Erkek Voleybol Avrupa Şampiyonası 2. Raund müsabakaları Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonunda oynanacak.

A Milli Takımımızın, Belarus, Hollanda ve Avusturya ile aynı grupta olduğu müsabakalar günde iki maç olarak, 15 - 16 - 17 Eylül tarihlerinde oynanacak. 15 Eylül Perşembe günü saat 17:00’da Türkiye - Avusturya müsabakası ile başlayacak olan Avrupa Şampiyonasında, Federasyondan yapılan açıklamaya göre maç takvimi şu şekilde:

15 Eylül Perşembe

17:00 Türkiye - Avusturya

15 Eylül Perşembe

20:00 Belarus - Hollanda

16 Eylül Cuma

17:00 - Türkiye - Hollanda

16 Eylül Cuma

20:00 Avusturya - Belarus

17 Eylül Cumartesi

17:00 Türkiye - Belarus

17 Eylül Cumartesi

20:00 Hollanda - Avusturya

Avrupa Şampiyonası öncesi misafir takımların hazırlık maçları için Turgutlu gelmesi beklenirken, A Milli Takımımız 8 - 9 - 10 Eylül tarihlerinde İspanya, İsveç ve Yunanistan ile hazırlık kapsamında dörtlü turnuva yapacak ve müsabakalar yine Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanacak.

Hazırlık Maçları Takvimi:

8 Eylül Perşembe

17:00 Türkiye - İspanya

8 Eylül Perşembe

20:00 Yunanistan - İsveç

9 Eylül Cuma

17:00 Türkiye - Yunanistan

9 Eylül Cuma

20:00 İspanya - İsveç

10 Eylül Cumartesi

17:00 Türkiye - İsveç

10 Eylül Cumartesi

20:00 Yunanistan - İspanya

Seramiksan Spor Kulübü Başkanı N. Bülent Erkul yaptığı açıklamada, “Seramiksan Spor Kulübü’nün, kurulduğu günden bu yana hedeflerinden biri de Turgutlu’muzu bir voleybol merkezi haline getirmekti, bu hedef doğrultusunda Turgutlu’muzun Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olmasından gurur ve memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bu Milli Gururu hep birlikte yaşamak için tüm voleybolseverleri coşku ve heyecanla A Milli Takımımıza destek olmaya davet ediyoruz ve bu organizasyonun ilçemizde yapılmasına olanak sağlayan Türkiye Voleybol Federasyonuna, desteklerinden dolayı Turgutlu Kaymakamı Sayın Uğur Turan’a, Turgutlu Belediye Başkanı Sayın Turgay Şirin’e ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Savaş Duman’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA