Ortacalı Burcu Nur, Kick Boksta Türkiye Üçüncüsü Oldu

Ortacalı Burcu Nur Mete, Sakarya’da yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonasında ferdi gençler 70 kilogramda Türkiye üçüncüsü oldu.

Fethiye Mustafa Kemal Meslek Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar bölümü 11’nci sınıf öğrencisi Burcu Nur Mete, Kick Boks Muğla birincisi olmasının ardından Sakarya’da yapılan Türkiye Şampiyonasına katıldı.

14 - 22 Temmuz tarihleri arasında Sakarya’da yapılan Türkiye Kick Boks şampiyonasında ferdi gençler dalında 70 kilogramda mücadele eden Burcu Nur Mete, Türkiye üçüncüsü oldu. Şampiyon sporcu Burcu Nur Mete, ‘’öncelikle beni bu spora yönlendiren benim arkamda duran anneme ve babama teşekkür ederim. 10 yıldır bu sporla uğraşıyorum. 10 yıl boyunca Muğla ve Türkiye çapında derecelerim oldu. Bu spora devam edip ileride Beden Eğitimi öğretmenliği düşünüyorum. Neden Kick Boks. Çünkü sizde biliyorsunuz ki son zamanlarda kadına şiddet arttı. Bu yüzden kadınlarımızın bu spora yönlenerek öncelikle kendi savunmasını ve olası bir durumda ne yapması gerektiğini öğrenmesi lazım. Bence hem sağlık hem de kendinizi koruma açısından önemli bir spor. Ben spora başlamadan evvel 90 kiloydum. Spora başladıktan sonra 4 ay içinde 22 kilo vererek 68 kiloya düştüm. Eğer sizde kendinizi savunmak ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isterseniz kick boks sporu yapın’’ dedi.

Kaynak: İHA