Inter, Hollandalı De Boer'e Emanet

İtalyan ekibinde, Mancini’den boşalan teknik direktörlük görevine De Boer getirildi.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter’de teknik direktörlük görevine Hollandalı teknik adam Frank De Boer getirildi.

Inter Kulübünden yapılan açıklamada, mavi-siyahlı takımın yeni teknik direktörünün Hollandalı 46 yaşındaki çalıştırıcı De Boer olduğu belirtildi. Hem futbolculuğu hem de antrenörlük kariyerinde pek çok başarılar elde ettiği ifade edilen De Boer’in, Inter ile 3 yıllık bir anlaşma yaptığı bildirildi.

Inter’den önce çalıştırdığı Ajax ile 2011 ile 2014 yılları arasında üst üste 4 yıl lig şampiyonluğu yaşayan De Boer, 2013 yılında da Hollanda Süper Kupası'nı kazandı.

Hollandalı teknik adam, bugün TSİ 15.00’te düzenlenecek toplantıda resmi sözleşmeye imza atacak, daha sonra da yeni takımıyla ilk antrenmanına çıkacak.

Kulübün Twitter hesabından taraftarlara seslenen De Boer, 'Merhaba Inter taraftarları. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Kısa süre sonra görüşürüz.' ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu Caner Erkin’in bu yıl transfer olduğu Inter’de dün teknik direktör Roberto Mancini’nin sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmişti.

Kaynak: AA