15 Temmuz Demokrasi Kupası'na Doğru

Yarın yapılacağı duyurulan turnuvada İzmir Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve kulüplerin tavsiyeleri ve istekleri doğrultusunda gün, saat ve format değişikliğine gidildi.

İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı'nın (İZVAK) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için yarın yapmayı planladığı 15 Temmuz Demokrasi Kupası'nda gün, saat ve format değişikliğine gidildiği bildirildi.

İZVAK'tan yapılan yazılı açıklamada, yarın yapacağı duyurulan 15 Temmuz Demokrasi Kupası'nda İzmir Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve kulüplerin tavsiyeleri ve istekleri doğrultusunda gün, saat ve format değişikliği yapıldığı belirtildi.

Turnuvanın 11 Ağustos Perşembe günü saat 20.00'de Atatürk Stadı'nda oynanacağının aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Kulüplerimiz arasında dostluğu pekiştirmek, ülke genelinde oluşan barış ve uzlaşı iklimine daha fazla katkı verebilmek amaçlı olarak; takımlar, sadece bayrağımızın rengi olan kırmızı ve beyaz milli takım formaları giyecekler, kırmızı ve beyaz takımlar olarak sahaya çıkacaklardır. Takımlar, birbirlerinden oyuncu alacaklar ve karma takımlar oluşturacaklardır. Bu amaçla, 4 kulübümüzün teknik direktörleri bugün bir dostluk yemeğinde bir araya gelecektir. Karma takımlara, turnuvaya katılan 4 kulübümüzün dışındaki diğer kulüpler de isterlerse oyuncu verebileceklerdir. Bu konuda kendilerine gereken davet yapılmıştır. 4 ayrı 11 den oluşan ve karma takımlarla yapılacak turnuva toplam 90 dakikada tamamlanacaktır. Tüm İzmirli demokrasi aşıklarını, bu özel ve anlamlı şölene davet ediyoruz.'

İZVAK'tan yapılan ilk açıklamada Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka'nın katılımıyla 10 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşecek turnuvada maçların kırk beşer dakika yapılacağı, ilk müsabakaları kazananların finalde, mağluplarını ise üçüncülük maçında karşılaşacağı belirtilmişti.

Kaynak: AA