Tolga Ciğerci Resmen Galatasaray'da

Sarıkırmızılı kulüp, Hertha Berlin'den transfer ettiği Tolga Ciğerci ile 3 yıllık sözleşme imzaladı Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Nazifoğlu:'Birçok kulüp tarafından istenen bir futbolcu bizi tercih etti, kendisine teşekkür ediyoruz' Tolga Ciğerci: 'Küçüklükten beri hayalim Galatasaray'da oynamaktı. İnşallah burada başarılı yıllar geçiririm'

Galatasaray, Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekibi Hertha Berlin'den transfer ettiği Türk futbolcu Tolga Ciğerci ile sözleşme imzaladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen ve Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu'nun da katıldığı törende 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Törende konuşan Nazifoğlu, Almanya'dan yüreği Galatasaray sevgisi ile çarpan çok önemli bir futbolcuyu transfer ettiklerini dile getirerek, 'Birçok kulüp tarafından istenen bir futbolcu bizi tercih etti, kendisine teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

- 'Cavanda bugün netleşir'

Nazifoğlu, Galatasaray'ın transfer gündeminde olan Trabzonspor'un sağ beki Luis Cavanda ve Liverpool'un orta saha oyuncusu Lucas Leiva ile ilgili ise şunları söyledi:

'Cavanda transferi bugün netleşir. O konuda görüşmelerimiz sürüyor, kısa bir süreye daha ihtiyacımız var. Lucas Leiva'ya ise verdiğimiz süre bu akşam sona erecek. Leiva ve menajeri bu süreyi kullandılar kullandılar, kullanmazlarsa o bölgede başka oyunculara yöneleceğiz.'

- Futbolculara verilen cezalar

Galatasaraylı futbolculara geçtiğimiz sezon gördükleri kartlar nedeniyle verilen cezalar konusuna da değinen Nazifoğlu, 'Cezaların olduğu gerçek. Futbolculara disiplin talimatını sezon başlarında imza karşılığında veriyoruz, imza karşılığı almayanlara noter kanalıyla yolluyoruz. Bunlar yazılı olan cezalar, bu cezalar duruyor, ne olacak tabii ki futbolcuların performansı ile ilgili konu. Nasıl ki yönetimimiz bu cezaları verdiyse, istediği zaman tahsil etme, istediği zaman da affetme yetkisi var. Ancak şu an için bu cezalar günceldir.' diye konuştu.

Levent Nazifoğlu, Galatasaray'ın Finansal Fair Play kotasını aştığı yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

Nazifoğlu, 'Galatasaray'ın aldığı cezaya bonservis bedelleri dahil değildir. İnsanlar konuyu bilmedikleri için yanlış açıklamalar yapıyor. Bonservis bedelleri 65 milyonluk sınırlamanın içinde yoktur.' ifadelerini kullandı.

- Tolga: 'Küçüklükten beri hayalim Galatasaray'da oynamaktı'

Tolga Ciğerci ise sarı-kırmızılı takıma transfer olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, 'Transferimde emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Küçüklükten beri hayalim Galatasaray'da oynamaktı. İnşallah burada başarılı yıllar geçiririm.' değerlendirmesinde bulundu.

Tolga, 'Felipe Melo'nun boşluğunu doldurabilir misin?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Hedefim burada göstereceğim iyi performansla takıma yardım etmek. İnşallah performansımı istediğim gibi sergilerim. Benim başka bir futbol stilim var, onu da burada göstermek istiyorum.'

Tolga, Borussia Mönchengladbach forması ile UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye gol atmasının hatırlatılması üzerine, 'Fenerbahçe maçı geçti, inşallah yine Fenerbahçe'ye karşı oynarsam yine öyle güzel bir gol atarım.' dedi.

Galatasaray'ın yeni transferi, sarı-kırmızılı takımda 27 numaralı formayı giyeceğini de açıkladı.

Kaynak: AA