Adriano Açıklaması Arda, Transferim Konusunda...

Beşiktaş’ın Brezilyalı futbolcusu Adriano, "Arda, transferim konusunda ilk günden itibaren çok iyi konuştu. Kulüpten çok iyi bahsetti. Başkanımızla beraber transferde önemli rol oynayan kişilerden biriydi" dedi.

Beşiktaş’ın yeni transferi Adriano Correia, Vodafone Arena’da düzenlenen imza töreni ile resmi sözleşmeye imza attı. İmza töreninde konuşan Adriano, başarıya hala aç olduğunu vurgularken, “İnsan bir kere şampiyon olmanın tadını alınca hep şampiyon olmak ister. Buradaki arkadaşlarım da başarılı olmak istiyor. Beşiktaş için kupalar kazanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



“DOĞRU ANDA DOĞRU KULÜPTE OLDUĞUMA İNANIYORUM"

Başkan Fikret Orman’a transfer konusunda teşekkür eden Adriano, “Pazarlık sürecinde çok büyük emeği geçti. Hocam ve takım arkadaşlarım beni çok iyi karşıladı. 5 sene Sevilla’da, 6 sene Barcelona’da oynadım. Doğru anda doğru kulüpte olduğuma inanıyorum. Bütün Avrupa’da yaşadığım tecrübeleri takımıma yansıtmak istiyorum. Dün de ilk maçımı oynadım. Beni çok güzel karşıladılar. Taraftara teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“SÖYLENENLERİN TERSİNE ÇOK FARKLI BİR ORTAMLA KARŞILAŞTIK"

Basın mensuplarının Beşiktaş’a gelmeye nasıl karar verdiniz sorusuna ise Adriano, “Kulüp hakkında zaten hiçbir kuşkum yoktu. Başkanımızın da projelerini çok iyi biliyordum. Bu takım geçen sene şampiyon oldu. Eşimle şehri görmeye geldik. Söylenenlerin tersine çok farklı bir ortamla karşılaştık. Şehirden de çok etkilendim. Mükemmel bir şehirdeyim” şeklinde yanıt verdi.

“HİÇBİR ZAMAN ADAPTASYON PROBLEMİ YAŞAMADIM"

Kendisini her geçen gün daha iyi hissettiğini vurgulayan Adriano, “Hiçbir zaman adaptasyon problemi yaşamadım. Saha içinde biraz dil problemi var ancak tercümanların yardımlarıyla o da ortadan kalkıyor. Büyük bir takımdan Barcelona’dan geldim. Sevilla da kazanan bir takımdı. Kazanmaya alışkın takımlarda oynadım. Beşiktaş da böyle bir takım. Ben de bu takımın bir parçası olmak istiyorum. Her geçen gün performansımı üst seviyeye taşıyıp daha mutlu olmak istiyorum" dedi.



“TÜRKİYE’DE ÖNCEDEN SEVİLLA’YLA GELDİĞİMDE UEFA MAÇI OYNAMIŞTIM"

Türkiye’deki Brezilyalı futbolcuların sevildiğinin hatırlatılması üzerine Adriano, “Türkiye’de önceden Sevilla’yla geldiğimde UEFA maçı oynamıştım. Burada oynayan idol olan futbolcu arkadaşlarım var. Hepsi kulüp, şehir hakkında iyi referanslar verdiler. Kendim de gelip gördüm. Bir futbolcunun buraya adapte olmaması için neden yok. Çok güvenlikli bir şehir. Brezilya’dan 11 sene önce ayrıldım Avrupa’ya adapte oldum. Buraya da en kolay şekilde adapte olacağım” şeklinde cevap verdi.

“İNSAN BİR KERE ŞAMPİYON OLMANIN TADINI ALINCA HEP ŞAMPİYON OLMAK İSTER"

Beşiktaş’ın başarıyı hak ettiğini ve kendisinin de şampiyon olmak istediğini belirten Adriano, “İnsan bir kere şampiyon olmanın tadını alınca hep şampiyon olmak ister. Kariyerim başarılarında olduğu ilk günlerdeki gibi midemde kelebekler uçuşuyor. Her zaman başarılı olmak istiyorum ve her zaman bu benim için böyleydi. Futbol hayatımı tamamlayıncaya kadar da böyle devam edecek. Takım içindeki arkadaşların da böyle düşündüğünü gördüm. Beşiktaş için kupalar kazanmaya devam edeceğiz. Gördüğüm kadarıyla Beşiktaş bunları hak ediyor” dedi.



“ARDA, TRANSFERİM KONUSUNDA İLK GÜNDEN İTİBAREN ÇOK İYİ KONUŞTU"

Basın mensuplarının Barcelona’dan takım arkadaşı Arda Turan’ın transferinde etkili olup olmadığını sormaları üzerine ise Brezilyalı futbolcu, “Arda, transferim konusunda ilk günden itibaren çok iyi konuştu.

Kulüpten çok iyi bahsetti. Başkanımızla beraber transferde önemli rol oynayan kişilerden biriydi. Kendisi de çok yetenekli bir oyuncu. Barcelona’da başarılar dilerim ve başarılı olacağına eminim” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA