Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman Açıklaması

'Bugün Türkiye'nin tek bayrak altında, herhangi bir siyasi ve ırk ayrımı olmaksızın birleşme günü. Bugün Türkiye'ye hayırlı olsun' 'Bundan önceki dönemde yedi hazırlık maçı oynadık ve hepsini kaybettik. Sonuç açısından bakıldığında, istediğimiz gibi değil'

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne ilişkin, 'Bugün Türkiye'nin tek bayrak altında, herhangi bir siyasi ve ırk ayrımı olmaksızın birleşme günü. Bugün Türkiye'ye hayırlı olsun.' dedi.

Karaman, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde idman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zor bir dönemde el ele vererek ayağa kalkmaya çalıştığını belirtti.

Yenikapı'nın Türkiye'nin bütünlüğünü simgelediğini ifade eden Karaman, 'Bugün Türkiye'nin tek bayrak altında, herhangi bir siyasi ve ırk ayrımı olmaksızın birleşme günü. Bugün Türkiye'ye hayırlı olsun. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yenikapı'yı izledim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geliyor ve herkes alkışlıyor. Sayın Devlet Bahçeli geliyor insanlar çılgınca alkışlıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geliyor ve insanlar inanılmaz bir sevgi gösterisinde bulunuyor. Bu, ülkenin bütünlüğü.' diye konuştu.

Futbolun tek başına hiçbir anlam ifade etmediğinin altını çizen Karaman, 'Her ne kadar mesleğimiz futbol olsa da ülkenin bütünlüğü önemli. Çünkü ben olay günü Boğaziçi Köprüsü'ne gidenlerdenim. Yanımda vurulanlara, yaralananlara, taşıdığımız insanlara bizzat şahit olan bir kişiyim. Dolayısıyla birinci önemli şey birlik olma, bütünleşme.' ifadelerini kullandı.

- Hazırlık dönemi

Yeni sezon öncesi hazırlıklara da değinen Karaman, son kamp döneminin Rize'de başladığını belirterek, 'Bundan önceki dönemde yedi hazırlık maçı oynadık ve hepsini kaybettik. Sonuç açısından bakıldığında, istediğimiz gibi değil. Bizi izleyenler farklı yorumluyor. Bizden daha iyi sonuçlar bekleyenler 'acaba ne oluyor' diyebilir. Hazırlık maçlarına ufak bir turnuva olarak baksınlar. Biz maçları Genoa, Hull City gibi takımlarla oynadık. Bu maçlarda alınan sonuçlar mağlubiyetin müdafaası değil ama genç oyuncuları sonuca, skora bakmadan oynattık.' şeklinde konuştu.

- İranlı futbolcuların takımdan ayrılması

Karaman, İranlı futbolcular Mehdi Taremi ve Ramin Rezaeian'ın takımdan ayrılma nedeninin sorulması üzerine, şunları söyledi:

'Mehdi Taremi çok istediğimiz bir oyuncuydu. Mehdi'yi transfer edince takım arkadaşı Ramin Rezaeian'ın da transferini uygun gördük, aldık. Yabancılık çekmemesi için transfer ettik. Transfer sonrasında, oyuncu ülkesinde sevilen biri olduğu için taraftarın ve eski kulübünün, ailesine baskısı oldu. Bunun üzerine ailevi problemleri olduğunu söyleyerek gitti. Ramin bizim tek başına transfer listemizde olan bir oyuncu değildi. Ramin gelişmeler sonrasında gitmek isteyince izin verdik ve sözleşmesini feshettik ama Mehdi ile durumumuz FIFA'lık. Oyuncu bizim oyuncumuz. Bu konu ile ilgili başkanımızı Persepolis Kulübünden aradılar ve görüşmeler başladı. Oyuncuyu tekrar geriye istediler, artık kararı kulübümüz verecek.'

- Yeni sezon hazırlıkları

Çaykur Rizespor, yeni sezon hazırlıklarını teknik direktör Karaman yönetiminde Mehmet Cengiz Tesisleri'nde sürdürdü.

Tuszynski, Fink ve Itandje'ın yanı sıra Irak Milli Takımı ile olimpiyatlarda yer alan Dhurgham İsmail ve Ali Faez Atiyah'ın katılmadığı çalışmada 17 futbolcu yer aldı. Futbolcular koşunun ardından kondisyon ağırlıklı çalışma yaptı.

Yeşil-mavili ekip, yeni sezon hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Öte yandan, antrenmanın yapıldığı sırada teknik direktör Karaman ve Rizespor yöneticileri, Yenikapı'daki mitingin görüntülerini idman sahasında bilgisayardan izledi.

Kaynak: AA