Yumurtalık Ve Karataş İçin Alternatif Turizm Projesi Hayata Geçiriliyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ile Karataş ve Yumurtalık belediyelerinin ortaklaşa hazırladığı 'Alternatif Turizm Altyapısı Projesi' ile Karataş ve Yumurtalık'ta turizmi canlandırma adına yapılabilecekler masaya yatırılacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lutfi Altınsu, Boğaçhan Ünal ve Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik tarafından proje hakkında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi.

Adana'nın 2 binden 0 rakıma kadan uzanan eşsiz bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Başkan Vekili Ramazan Akyürek, yayla turizminin gerek Adanalılar gerekse dışarıdan gelenlerce iyi tanındığını ancak Yumurtalık ve Karataş'ta deniz turizminin Adana'nın istediği seviyede olmadığını söyledi.

Bu konuda Adana Büyükşehir Belediyesi, ÇKA, Yumurtalık ve Karataş Belediyesinin ortaklaşa bir altyapı çalışması yaptığını dile getiren Akyürek, 'Bu projeyle amacımız bu ilçelerimizin var olan güzelliklerini, tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak ve kültür turizmini yükseltmek. Adana'daki kurumlar olarak Adana'yı Türkiye ve dünyaya nasıl daha iyi tanıtırızla ilgili çalışmaları birlikte yürütmeye çalışıyoruz.' dedi.

Karataş ve Yumurtalık'ta alternatif turizm altyapısını geliştirmek amacıyla 26 Ağustos'ta bir çalıştay düzenleyeceklerini dile getiren Akyürek, şunları kaydetti:

'Bu projenin amaçları ve beklentilerimiz var. Ama ilk başta tespit ettiğimiz alternatif turizm başlıklarını şöyle sıralayabiliriz. Yumurtalık ilçemizde karavan turizmi, rüzgar ve uçurtma sörfü, kano ve kanal gezileri, off road ve atv gezileri, İskenderun Yumurtalık arası feribot seferleri, eko turizm ve kuş gözetleme kule ve istasyonları. Karataş için ise önceliğimiz Karataş Magosa arası deniz otobüsü seferleri düzenlemek. Ayrıca yelken ve su sporları ile bu ilçemizi bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.'

Kaynak: AA